15.5 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024

IA TE UITA!

Prima TV – ora 20.00


Afacerea Dreyfus (Prisoner of Honor)


Regia: Ken Russell


In rolurile principale: Richard Dreyfuss, Oliver Reed


Drama – 1991


Regizat de Ken Russel, filmul „Afacerea Dreyfus“ reia povestea celebrului caz al ofiterului francez Alfred Dreyfus, condamnat pe nedrept.


Drama istorica il are in rolul principal pe Richard Dreyfuss, care il interpreteaza pe colonelul Ploquart, seful contraspionajului francez. Acesta descopera câteva indicii incriminatoare. Se dovedeste ca guvernul francez a trimis la inchisoare un om nevinovat, din motive necunoscute, iar colonelul Ploquart este singurul om hotarât sa lupte pentru libertatea prizonierului.


Actiunea se petrece la sfârsitul secolului al XIX-lea. Capitanul Dreyfus este trimis in Insula Diavolului, fiind acuzat de spionaj. Colonelul Ploquart este cel care primeste sarcina de a justifica sentinta lui Dreyfus. In schimb, el descopera ca ofiterul evreu era doar un „tap ispasitor“ pentru faptele adevaratului vinovat, un general al armatei franceze. Insa, incercarea lui Ploquart de a indrepta lucrurile ii aduce sfârsitul carierei sale militare, iar faimosul scriitor francez Emile Zola este gasit vinovat de calomnie.


Filmul a fost notat pe site-ul de specialitate cu 6,5.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS