28.4 C
Craiova
marți, 7 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazinPrimul topmodel robot, prezentat in China

Primul topmodel robot, prezentat in China

In China a fost prezentat recent primul topmodel robot, care i-a cucerit pe toti cu frumusetea sa. Imbracata intr-o rochie rosie, Rong Cheng le-a demonstrat celor prezenti ca nu este doar frumoasa, ci stie sa si danseze. Rong este creatia cercetatorilor de la Academia chineza de stiinte din Beijing. Cu o inaltime de 1,68 si cu o greutate de 60 de kilograme, Rong Cheng are ochi mobili si un chip din fibre, combinate cu sticla si plastic modelat dupa „chipul si asemanarea“ unora dintre cele mai frumoase femei, ce pozeaza pentru copertele revistelor de moda. Potrivit agentiei chineze de presa Xinhua, cercetatorii au lucrat un an intreg pentru a o crea pe Rong Cheng si, mai ales, pentru a face din ea o frumusete rapitoare. „Acest model reprezinta primul exemplu de simulare umana realizata in China, este echipat cu cele mai avansate tehnologii de control vocal si de miscare si poate interactiona cu fiintele umane“, a declarat Li Chengrong, coordonatorul proiectului.


Rong Cheng poate oferi raspunsuri de tipul „Multumesc, si tu esti frumos“ celor carora o saluta si ii spun „Esti atât de draguta“. In plus, ea stie sa recunoasca peste 1.000 de termeni in limba chineza. „Pentru moment, numarul de fraze pe care le poate intelege este limitat. In viitor, vom incerca sa imbunatatim acest aspect si speram sa reusim sa o facem sa vorbeasca liber cu oamenii“, a concluzionat Li.


Rong Cheng, a carei „nastere“ a costat 37.500 de euro, va ajunge la Muzeul Stiintei din regiunea Sichuan, unde se va ocupa de receptie si de acompanierea vizitatorilor. Din acest motiv, a fost programata sa se adreseze publicului intr-un dialect special, vorbit in aceasta regiune. Moderna succesoare a „luptatorilor din teracota“ din Xian, care de peste ani apara mormântul primului imparat din dinastia Qin si care reproduc in mod fidel trasaturile modelelor lor umane, Rong Cheng poarta numele unuia dintre cei „opt nemuritori din Sichuan“, cunoscute personaje din mitologia chineza.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS