19 C
Craiova
duminică, 16 iunie, 2024
Știri de ultima orăMagazinLegaturi de rudenie printre celebritati

Legaturi de rudenie printre celebritati

Daca privim suficient de mult si de atent la arborele nostru genealogic, am putea fi surprinsi sa descoperim ca ne inrudim cu printi, actori sau muzicieni faimosi. Uneori, din contra, am putea descoperi ca suntem urmasii unor persoane cu care nu ne mândrim prea mult.


Acelasi lucru li se intâmpla si personalitatilor politice sau din show-bizz. Iata numai câteva legaturi de rudenie notabile: Humphrey Bogart, legendarul actor american, era verisor de gradul al saptelea cu Diana, printesa de Wales. Aceasta legatura se datora faptului ca o ramura din familia „printesei inimilor“ se afla de mult timp in Statele Unite.


De asemenea, doi fosti premieri ai Marii Britanii sunt verisori de gradul al cincilea, având in prezent o singura ruda comuna in viata; John Major si Margaret Thatcher sunt descendenti ai familiei de fermieri John si Elizabeth Crust. Ruda lor comuna este Geoffrey Crust, cântaret si compozitor de muzica country.


John Adams (1735-1826) a fost un om apreciat pentru ideile sale. Cu toate acestea, el a fost considerat mai mult un filozof decât un politician. Avocat cu diploma la Harvard, Adams a adunat multe frustrari in timpul celor doua mandate de vicepresedinte al Statelor Unite. Dupa cum singur marturisea, intr-o scrisoare adresata sotiei sale: „Tara mea mi-a pus la dispozitie cea mai nesemnificativa functie pe care oamenii au putut sa o inventeze“. Dar Adams avea sa devina presedinte la un moment dat, luându-l pe fiul sau pe post de asistent personal. Acesta din urma avea sa devina primul fiu al unui presedinte care a fost ales in aceeasi functie – John Quincy Adams a fost al saselea presedinte al Statelor Unite.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS