18.7 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazinPicatura de cunoastere

Picatura de cunoastere

Un titlu lung


Nimeni nu iubeste melodiile cu titluri mai lungi decât pot incapea pe un singur rând al etichetei unui CD. Dar acestea nu reprezinta altceva decât motivul perfect pentru a crea o noua categorie in Cartea Recordurilor.


„Campioana absoluta“ este o piesa al carei titlu depaseste zece cuvinte – „I’m a Cranky Old Yank, in a Clanky Old Tank, on the Streets of Yokahama with My Honolulu Mama, Doing Those Beat-o, Beat-o, Flat on My Seat-o, Hirohito Blues“. Potrivit unei declaratii a textierului Hoagy Carmichael, titlul original al cântecului fusese „I’m a Cranky Old Yank“, dar, ulterior, gluma a scapat de sub control, iar rezultatul a fost unul „neasteptat“.


In schimb, cel mai lung titlu format dintr-un singur cuvânt, care exista in dictionarele de limba engleza, este „Supercalifragilisticexpialidocious“, cunoscut din pelicula „Mary Poppins“ (1964). Cuvântul este mentionat in Dictionarul Oxford Explicativ drept titlul unei piese semnate de Parker si Young (1949), fiind publicat ulterior in 1951. Insa cuvântul este mentionat apoi si ca titlu al unei melodii compuse de R.B. Sherman, in 1964. Acest fapt a condus la o dezbatere aprinsa mediata de Curtea Suprema de Justitie a Marii Britanii in 1967. Procesul a fost câstigat de reprezentantii studiourilor Walt Disney.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS