13.4 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024

Scurte stiri

Pantofi pentru câinii aflati la serviciu


O firma germana s-a specializat in productia de pantofi pentru câini, articole care se bucura de mare popularitate printre proprietarii de patrupede. Directorul companiei, Wilhelm Fennen, este convins de faptul ca pantofii pentru catei nu mai reprezinta de mult un simplu accesoriu la moda, ci trebuie sa fie ceva de nelipsit din labele patrupedelor. Pantofii trebuie sa le protejeze labutele de eventualele obstacole de pe strada si, in plus, pentru câinii ce merg zi de zi la serviciu, cum ar fi câinii politisti, sunt extrem de utili. „Câinii au nevoie de o zi sa se obisnuiasca cu pantofii, insa dupa aceea nu mai au probleme“, a spus Fennen. Pe lânga pantofii „normali“, compania germana realizeaza si cizme de cauciuc pentru a proteja câinii de apa si alte lichide. La comanda, pot fi produse si modele pentru alte animale. De exemplu, o turma de oi, care trebuia protejata de infectii, are acum pantofi de la firma lui Fennen.


Un român a creat cerceii in varianta hi-tech


La inceput a fost iPod-ul clasic, pentru ca apoi sa apara in varianta mini. Cu timpul insa, tehnologiile s-au dezvoltat si a aparut si o versiune care facea fotografii sau alta capabila sa difuzeze materiale video. Si pentru ca imaginatia producatorilor nu cunoaste limita, acum a fost lansata pe piata asa-numita versiune „Irings“. Meritul ii apartine românului Felipov, care a brevetat un model de iPod dedicat mai ales reprezentantelor sexului frumos. Pe lânga functionalitatea practica, „Irings“ au si o valoare estetica, ei tinând loc de cercei. Practic, castile de la iPod devin niste cercei originali, care, la nevoie, pot fi pusi imediat in functiune.


Cel mai silentios avion din lume


Cercetatorii de la Universitatea din Cambridge lucreaza la realizarea celui mai silentios avion din lume. Dupa cum informeaza Libero.it, este vorba de o aeronava capabila sa nu ii deranjeze pe cei care locuiesc in apropierea unui aeroport. Potrivit proiectantilor, cel mai mare zgomot apare in timpul operatiunilor de decolare si aterizare. Cercetarile de la Silent Aircraft Initiative au ca obiectiv realizarea unui avion asemanator cu Concorde, care insa sa anuleze emisiile sonore atunci când zboara. Avionul este prevazut cu patru propulsoare montate deasupra fuzelajului, pentru a evita ca zgomotul sa ajunga la sol. Proiectul, in care s-au investit 2,3 milioane de lire sterline, este finantat de Ministerul britanic al Industriei, iar aeronava pentru uz civil ar putea fi data in folosinta in 20 de ani.


Bono – cel mai influent star


Cântaretul grupului U2, Bono, a fost ales cel mai influent star pop din ultimii 25 de ani, informeaza site-ul Infoshowbiz.


Pentru a celebra cei 25 de ani de existenta, canalul de televiziune americana MTV a efectuat un sondaj pentru a afla care este cea mai influenta vedeta muzicala din acest sfert de secol.


Bono a obtinut cel mai mare numar de voturi, devansându-i pe Michael Jackson si Madonna, care se claseaza pe locurile al doilea, respectiv al treilea. Peste 4.000 de persoane au participat la acest sondaj.


Celelalte 12 celebritati care apar in acest top 15 sunt: Kurt Cobain, Prince, Eminem, Kylie Minogue, Snoop Dogg, Justin Timberlake, Sir Elton John, Beyonce Knowles, Robbie Williams, Pete Doherty, Christina Aguilera si Britney Spears.


Janet Jackson, sabotata de MTV


Fanii lui Janet Jackson au scris mii de mesaje pe forum-urile site-ului MTV, plângându-se de faptul ca celebra retea de televiziune refuza sa sprijine una dintre vedetele care au facut istorie in industria videoclipurilor.


Dupa cum informeaza site-ul Yahoo!News, admiratorii cântaretei de culoare sunt furiosi pentru ca MTV nu a anuntat data lansarii piesei „Call On Me“, prima de pe cel mai nou album al artistei, numit „20 Years Old“. Cu toate acestea, videoclipul a fost difuzat inca de saptamâna trecuta pe BET. Totodata, majoritatea fanilor sustin ca mesajele lor au fost sterse de pe site-urile MTV, desi nu erau obscene. Pâna in prezent, reprezentantii retelei de televiziune nu au facut nici un comentariu cu privire la aceste informatii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS