17.6 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinBikini high-tech pentru evitarea arsurilor solare

Bikini high-tech pentru evitarea arsurilor solare

Va este teama sa nu va ardeti, insa nu vreti sa petreceti vara sub umbrela? Un nou model de bikini vine in ajutorul doamnelor cu pielea sensibila.


Stilistii au spus la inceputul verii ca acesta va fi sezonul costumului dintr-o singura piesa. Se pare insa ca s-au inselat, tinând cont de faptul ca in urma unui sondaj, ale carui rezultate au fost publicate de revista Empire, Bond Girl, cea mai sexy din toate timpurile a fost desemnata actrita Ursula Andress, intrata in istorie prin scena in care iese din apa imbracata doar intr-un bikini alb. Adevarata razbunare a costumului de baie din doua piese nu vine din lumea modei, ci din cea a tehnologiei. Incepând cu aceasta luna, societatea canadiana Solestrom va comercializa „SmartSwim“, un nou costum de baie capabil sa masoare intensitatea razelor ultraviolete.


Multi ar fi crezut ca aceasta inventie ar fi trebuit sa vina din partea oamenilor de stiinta dintr-o tara unde este mereu cald. Ei bine, nu… Canadienii sunt cei care au inventat modelul de bikini care va fi pe placul femeilor cu pielea sensibila. Soarele este o sursa de vitamine, insa nimeni nu trebuie sa abuzeze. Timpul trece repede la plaja si numeroase femei au tendinta de a-si prelungi expunerea la soare, fara a tine cont ca aceasta este cauza cancerului de piele, cel mai raspândit in lume. Reprezentantii Institutului american de cancer au precizat deja ca metoda cea mai buna pentru a diminua riscurile aparitiei acestei maladii o reprezinta reducerea expunerii directe la soare sau la oricare alte surse de raze ultraviolete.


Costumul este dotat cu un dispozitiv de avertizare


La vârsta venerabila de 60 de ani, bikini intra in era electronica gratie unui model echipat cu o alarma care previne proprietara atunci când este momentul sa se duca la umbra. Aparatul este plasat la nivelul centurii si incepe sa bipaie atunci când expunerea la soare atinge limitele periculoase pentru sanatate. Din punct de vedere tehnic, este vorba despre un aparat rezistent la apa, ce masoara intensitatea razelor soarelui si care afiseaza informatiile atât de pretioase pe un ecran LCD. Acest costum este elementul de care doamnele au nevoie pentru a evita arsurile provocate de soare si, mai ales, pentru a spune adio cremelor de protectie, care nu de putine ori se dovedesc ineficiente. „Cu ajutorul dispozitivului electronic este inregistrata intensitatea razelor ultraviolete pe o scara intre 0 si 20“, a declarat Emily Garassa, purtatoarea de cuvânt a firmei Solestrom. „Sensibilitatea unei persoane la razele ultraviolete depinde de tipul de piele al acesteia. O doza de raze ultraviolete cuprinsa intre 3 si 5 poate fi considerata moderata, intre 8 si 10 importanta, iar peste 11 ca fiind extrema“, a mai spus Garassa.


„Ne-am gândit sa realizam un costum de baie din doua piese care sa fie sigur pentru persoana care il poarta. Obiectivul nostru nu a fost acela de a proteja impotriva aparitiei ridurilor premature, ci de a reduce riscul aparitiei cancerului de piele, prin evitarea unei expuneri exagerate la razele ultraviolete“, a precizat purtatoarea de cuvânt a firmei canadiene, subliniind ca societatea a inregistrat deja numeroase cereri in Australia si Africa de Sud, doua tari unde rata de cancer de piele este foarte ridicata.


Ineditul costum de baie va costa aproximativ 190 de dolari. Cel putin acesta este pretul propus de firma producatoare, insa, in cazul in care noul produs se va bucura de succes, acesta ar putea creste. Costumul este momentan disponibil in trei culori – alb, negru si argintiu metalizat – si va putea fi achizitionat si accesând site-ul de internet al firmei canadiene. Pentru cei care nu sunt dispusi sa cheltuiasca acesta suma de bani, firma canadiana propune alt model de bikini, nu atât de performant, care este dotat cu perlute lila ce isi schimba culoarea in functie de intensitatea razelor ultraviolete. Alaturi de costumul de baie, clientii vor primi si un saculet dotat cu un panou solar pentru incarcarea iPod-ului sau telefonului mobil pe plaja. Potrivit declaratiilor reprezentantilor firmei canadiene, prevenirea este mult mai utila decât tratarea, mai ales atunci când va aflati in vacanta.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS