22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024

Scurte stiri

La sase ani in Cartea Recordurilor


La doar sase ani, un chinez a reusit sa isi asigure un loc in Cartea Recordurilor, dupa ce a executat 10.000 de flotari in trei ore si 20 de minute. Exceptionala performanta a fost stabilita intr-o scoala de kung-fu din provincia chineza Henan si ii apartine lui Lu Di, un baietel de sase ani. Directorul institutiei, Shi Yongdi, a confirmat realizarea elevului sau intr-un interviu acordat agentiei de presa Xinhua.


Cel mai rapid sms din toate timpurile


Un adolescent de 18 ani din statul american Utah a intrat in Cartea Recordurilor dupa ce a reusit sa tasteze intr-un timp record un SMS. Dupa cum informeaza Krone.at, Ben Cook a reusit sa tasteze cele 160 de caractere ale sms-ului in doar 42,22 secunde, in cadrul unui concurs organizat in Denver (Colorado). Premiul a constat intr-un telefon nou si 6.000 de minute gratuite pentru apeluri si sms-uri. Cook nu este la prima incercare de acest gen. In 2004, el a reusit sa stabileasca un record similiar la un alt concurs de scris sms-uri. Recordul sau de atunci, de 57,75 secunde, a fost ulterior doborât de o tânara din Singapore, care a reusit sa tasteze un sms in 43,24 secunde. Mesajul care trebuia tastat era urmatorul: „The razor-toothed piranhas of the genera Serrasalmus and Pygocentrus are the most ferocious freshwater fish in the world. In reality they seldom attack a human“ (Pestii piranha cu dinti ascutiti din specia Serrasalmus si Pygocentrus sunt cei mai periculosi pesti de apa dulce din lume. In realitate, ei ataca rareori oameni).


Politistii britanici invata olandeza de dragul câinilor


Politia britanica a achizitionat mai multi câini olandezi pentru serviciul de patrulare. Singura problema este ca animalele nu inteleg un cuvânt in engleza. Si pentru ca in zilele noastre este greu sa gasesti un câine politist bun, agentii au fost nevoiti sa invete olandeza pentru a le putea da comenzi patrupedelor. Mai multi politistii au fost trimisi sa urmeze o serie de cursuri speciale in Olanda, pentru a putea invata „limba materna“ a câinilor. „Am vrut sa demonstram ca suntem dispusi sa facem totul pentru a avea cei mai buni câini politisti“, au declarat reprezentantii politiei britanice.


Pamela Anderson si Kid Rock s-au casatorit


Voluptoasa actrita canadiana, Pamela Anderson, si alesul inimii sale, cântaretul Kid Rock, s-au casatorit pe un iaht in St. Tropez. Vestea casatoriei a fost facuta publica de saptamânalul People, la doar câteva zile dupa ce cei doi amorezi anuntasera ca au de gând sa se casatoreasca. „Ma marit. A fost o decizie spontana, dar bine gândita“, a spus atunci Pamela. Actrita a mai fost casatorita cu basistul formatiei Motley Crue, Tommy Lee, cu care are doi baieti, de opt si zece ani. Si pentru ca doreste ca acest mariaj sa fie cu totul special, Pamela a decis sa spuna „da“ in mai multe locuri. Dupa ceremonia de sâmbata din Saint Tropez, Franta, cei doi miri intentioneaza sa organizeze ceremonii asemanatoare si in California, Michigan si Tennessee.


George Clooney si Kylie Minogue – cei mai doriti parteneri de zbor


Starul american George Clooney este, din câte se pare, barbatul alaturi de care ar vrea sa isi petreaca timpul in avion cele mai multe dintre reprezentantele sexului frumos. Actorul de 45 de ani a fost declarat cel mai agreabil partener de zbor, potrivit unui sondaj efectuat de Compania aeriana British Airways. Locurile urmatoare in clasament au fost ocupate de popstarul Robbie Williams si de actorii Brad Pitt si Will Smith. In ceea ce ii priveste pe pasagerii de sex masculin, favorita lor pentru o calatorie cu avionul este mignona solista australiana Kylie Minogue, urmata in clasament de Angelina Jolie si Cameron Diaz. Sondajul a fost efectuat pe un esantion de 2.000 de pasageri.


Prima chitara a lui Paul McCartney, vânduta pentru 500.000 de euro


Chitara pe care Paul McCartney a invatat sa cânte a fost scoasa la o licitatie dedicata membrilor formatiei Beatles. Chitara, care a fost vânduta pentru 500.000 de euro, se afla in proprietatea lui Ian James, coleg de scoala cu fostul Beatles, si a fost insotita de o scrisoare semnata de insusi McCartney: „Este prima chitara pe care am tinut-o in mâna si cu care am invatat primele acorduri“. Desi chitara legendarului muzician britanic a fost vânduta cu un pret apreciabil, protagonistul licitatiei a fost fostul sau coleg de formatie, John Lennon, ale carui obiecte personale au obtinut cu 50 la suta mai mult decât celelalte obiecte ale membrilor formatiei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS