17.8 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinO olteanca la Festivalul „Mamaia“

O olteanca la Festivalul „Mamaia“

Aurora Popescu si Marian Ardelean formeaza un duet care spera sa reprezinte Oltenia la Festivalul „Mamaia 2006“ cu mai mult noroc decât anul trecut.


Aurora a cântat muzica usoara de când se stie, dar nu ca profesionista, ci doar la serbarile organizate la scoala sau pentru colegi atunci când plecau in tabere sau in excursii cu clasa. Observând ca are o voce care nu ar trebui sa se piarda, o foarte buna prietena i-a propus sa mearga la Scoala de Arta, la sectia de canto.


„Am cântat de când ma stiu, ca orice fetita care se viseaza o mare vedeta. Aveam o placere deosebita sa cânt si sa ascult muzica. Cântam colegelor la scoala sau când plecam in tabere. Participam la mai toate spectacolele organizate in timpul scolii. In anul 2001, o buna prietena m-a convins sa particip la o preselectie la Scoala Populara de Arta «Cornetti» din Craiova, unde am dat câteva probe, am fost acceptata si au urmat apoi trei ani de canto, studiu intens cu profesorul Aurel Popescu“, a declarat Aurora Popescu.


Acesta impreuna cu directorul institutiei, Radu Augustin, au fost cei care au incurajat-o si au indrumat-o sa mearga la cât mai multe festivaluri si concursuri pentru a capata experienta si pentru a se putea forma ca artist. I-a placut foarte mult muzica usoara si nu a reusit sa se apropie de alte genuri muzicale.


„Ascultam in fiecare dimineata la radio emisiunea «O melodie pentru fiecare» si invatasem aproape toata muzica interpretata de Mirabela Dauer, de Corina Chiriac sau de Angela Similea. Mi-au placut toate doamnele cântecului românesc, insa nu am avut nici un model si nici nu am putut sa imit pe nimeni“, a spus Aurora.


Duetul cu Marian Ardelean


In prezent, interpreta cânta in duet cu Marian Ardelean, din Satu Mare. Au participat impreuna la Festivalul „Mamaia 2005“, la sectiunea creatie, cu o piesa a compozitorului Ioan Bogdan, dar nu au reusit sa obtina nici un premiu.


„Nu am luat nici un premiu, dar bucuria a fost ca am participat si asta este suficient pentru noi. Ne dorim ca si anul acesta sa participam la festivalul de la Mamaia. Am fost la preselectie tot cu o piesa a compozitorului Ioan Bogdan si tot la sectiunea creatie. Anul trecut am avut noroc si asteptam si anul acesta sa vedem ce sanse avem“, a mentionat artista.


Festivalul „Mamaia“ este primul dintre marile festivaluri la care a participat. Insa, de-a lungul timpului, Aurora a cântat pe scena multor festivaluri din tara, care din pacate nu prea sunt mediatizate. Printre acestea se numara Festivalul de la Drobeta Turnu Severin, de la Corabia, Festivalul „Radu Serban“ de la Caracal, Festivalul „Stelele Cetatii“ de la Deva sau Festivalul de muzica usoara de la Amara, unde s-au lansat foarte multi cântareti, cum ar fi Pepe sau Andra.


„Anul acesta va fi un prim festival de muzica usoara la Timisoara, la care vom participa, dar cel mai important pentru noi este Mamaia, pentru ca acolo este foarte greu sa intri. De mic copil mi-am dorit sa cânt la festivalul de la Mamaia. L-am urmarit tot timpul, mai ales ca am fost colega in scoala generala cu Aurelian Temisan. El a urcat pe scena festivalului si foarte repede a obtinut si un premiu“, a spus Aurora, cu gândul la preselectia de anul acesta pentru festivalul din statiunea Mamaia. Nici cel de-al doilea mare festival al litoralului românesc nu iese din calculele artistei. „Pentru Festivalul «Calatis» din Mangalia o sa vorbesc si cu Marian si o sa vedem daca putem sa ne pregatim si pentru aceasta participare. Dar daca mergem la Mamaia mai mult ca sigur o sa mergem si la Calatis“, a precizat artista.


Primul album


In prezent, cei doi lucreaza la un album impreuna cu Ioan Bogdan, compozitor care a luat premiul doi anul trecut la Festivalul International „Cerbul de Aur“ din Brasov cu o melodie interpretata de Andra. Pentru acest material discografic se vor inregistra 12 piese si urmeaza sa fie lansat anul viitor. Albumul este primul, pentru ca Aurora si Marian nu cânta decât de un an impreuna.


„Pe Marian l-am cunoscut la festivalurile la care am participat. El era mult mai bun decât mine, fiind prezent la aceste concursuri cu cinci-sase ani inaintea mea. Ascultându-ne mereu am observat ca am putea face un duet, pentru ca vocea lui calda se potriveste foarte bine cu vocea mea, care este mai inalta. Acum, când il am pe Marian lânga mine, imi este mult mai usor pentru ca trec mai repede peste emotii. De una singura nu prea stiam cum sa umplu scena, cum sa cânt si sa am in acelasi timp o miscare scenica adecvata. In duet reusim sa transmitem publicului ceea ce ne dorim cu o mai mare usurinta“, a mai declarat Aurora.


Primul festival la care a luat un premiu important a fost Festivalul „Radu Serban“ de la Caracal, unde a obtinut primul Premiu Special „Serban Georgescu“, care era oferit chiar de compozitorul Serban Georgescu. Acesta consta intr-o piesa in prima auditie a compozitorului, inregistrata in studiourile de la Bucuresti ale Radiodifuziunii Române. Apoi, in anul 2004, a obtinut premiul doi la Festivalul „Stelele Cetatii“ de la Deva, iar in anul 2005, tot premiul doi, la Festivalul de la Galati, impreuna cu Marian, la sectiunea creatie, si premiul intâi la sectiunea interpretare, unde a participat singura. In anul 2005 au fost solicitati de Ministerul de Interne sa cânte pentru o casa de plasament alaturi de Andra, Gabriel Dorobantu si Fuego.


Vecini intelegatori


Una dintre cele mai mari dorinte ale Aurorei este sa lucreze in radio sau televiziune. „Am terminat Facultatea de Jurnalism si nu as putea sa renunt niciodata la visul meu de a lucra in presa. Bineinteles ca nici la muzica nu as renunta pentru ca imi place ceea ce fac si in definitiv se pot imbina aceste lucruri foarte frumos. Multi cântareti au ajuns sa lucreze intr-o televiziune sau in radio, deci nu este imposibil“, a mentionat Aurora.


Nici cu vecinii nu are necazuri din cauza negativelor pe care trebuie sa le asculte foarte tare atunci când repeta.


„Am un noroc foarte mare cu vecinii. Eu repet acasa si ma intreb cum de nu mi-au facut pâna acum reclamatie la asociatie. Negativele le ascult la maximum, la niste boxe foarte mari. Vecinii mei sunt foarte bucurosi ca eu cânt. M-au urmarit chiar si la Mamaia, anul trecut, si mai tot timpul ma intreaba pe unde am mai participat si ce premii am mai obtinut. In definitiv, am niste vecini de treaba, foarte intelegatori“, a spus artista.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS