20.9 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024

Scurte stiri

Inventie trasnita – parc la purtator


De acum inainte nu va trebui sa mergeti in parc pentru o plimbare, ci veti putea lua parcul cu dumneavoastra, ori de câte ori aveti nevoie de putin aer curat. Dupa cum informeaza Libero.it, un canadian a creat primul parc care ne insoteste oriunde am merge. Desi pare greu de crezut, este vorba de proiectul unui student de la Dalhousie School of Architecture din Halifax, Canada. Intentia lui David Gallaugher era aceea de a protesta intr-o forma cât mai inedita impotriva unui fenomen des intâlnit in Canada, si nu numai. Este vorba de celebrul panou cu inscriptia „Nu calcati iarba“ intâlnit mai peste tot pe spatiile verzi din marile orase. In opinia studentului, aceasta ar fi o interdictie absurda, rod al maniei edililor canadieni pentru curatenia spatiilor verzi din oras. Gratie micutului parculet ce va insoteste la tot pasul, veti putea calca linistiti pe iarba, fara teama de a fi amendati.


Zece tone de gheata pentru ursii polari din Berlin


Ursii polari de la Gradina Zoologica din Berlin vor primi la sfârsitul acestei saptamâni un cadou deosebit. O companie germana va dona zece tone de gheata, in forma de blocuri, mingi si mese, dupa cum a anuntat un purtator de cuvânt al Gradinii Zoologice. Spre deliciul animalelor, in unele dintre blocurile de gheata au fost introduse si delicatese, precum fructe, legume si alune. Administratorii parcului cauta acum voluntari care sa ajute la transportul uriasului cadou. Pe lânga un fizic viguros, voluntarii tebuie sa se inarmeze cu manusi calduroase. In plus, ei nu trebuie sa se teama ca ar putea fi atacati de ursi. Potrivit sursei mentionate, actiunea de transportare a blocurilor va incepe dupa ce animalele vor fi mutate.


Oile din Turcia „se sinucid“ in masa


Peste 300 de oi din sud-estul Turciei au sarit intr-o prapastie de 12 metri adâncime. Din câte se pare, din motive necunoscute, oile se aflau in urmarirea a doua capre. In total, 320 de oi si-au „luat zborul“, 103 dintre ele pierzându-si viata. Unul dintre ciobani a incercat in zadar sa opreasca oile din tentativa lor de suicid, insa nu a mai putut face nimic. Din câte se pare, celelalte oi au reusit sa scape pentru ca au aterizat pe trupurile celorlalte mioare. Pagubele in urma acestei sinucideri in masa sunt uriase pentru proprietarii oilor, care asteapta acum ajutoare de la autoritati.


Keanu Reeves isi cauta nevasta


Dupa un an de pauza si de tratamente la psihiatru, cunoscutul actor american Keanu Reeves a reusit in sfârsit sa treaca peste pierderea copilului sau si a logodnicei sale, Jennifer Syme. „Acum, tot ce imi doresc este sa gasesc o femeie, alaturi de care sa traiesc pentru toata viata“, a spus actorul. Acesta a profitat de faptul ca in acest an a implinit 41 de ani pentru a-si pune viata in ordine. „Un moment de rascruce clasic in viata unui barbat, in care poti sa faci un bilant intermediar“, a precizat actorul, care s-a declarat pregatit sa revina in fata camerelor.


Eva Longoria – in rolul unei fantome razbunatoare


Vedeta din serialul TV „Desperate Housewives“, Eva Longoria, urmeaza a juca rolul unei femei moarte, dornice sa se razbune pe cei ce i-au facut rau. Dupa cum informeaza Germany Live, in pelicula „How I Met My Boyfriend’s Dead Fiancée“ (Cum am cunoscut-o pe logodnica moarta a prietenului meu – n.r.), Longoria se intoarce din lumea mortilor pentru a o baga in sperieti pe noua prietena a logodnicului sau. Paul Rudd interpreteaza rolul principal masculin, in timp ce rolul prietenei cu probleme psihice i-a fost acordat lui Lake Bell.


Rod Stewart se intoarce la origini


Veteranul solist scotian isi incheie seria „The Great American Songbook“ si se intoarce la radacinile sale de rocker. Potrivit Bunte.de, scotianul va lansa pe 10 octombrie noul sau album „Still The Same… Great Rock Classics Of Our Times“, care include printre altele coveruri celebre, precum „Have You Ever Seen The Rain“ a lui John Fogerty, „Fooled Around And Fell In Love“ a lui Elvin Bishop sau „If Not For You“ a lui Bob Dylan. Compilatia sa de hituri in patru parti, „The Great American Songbook“, a fost vânduta in 8,3 milioane de exemplare in Statele Unite.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS