28.4 C
Craiova
luni, 6 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazinDivele protesteaza: „Nu suntem anorexice!“

Divele protesteaza: „Nu suntem anorexice!“

Vedetele de la Hollywood par a fi create toate dupa acelasi calapod: cât de cât inalte si foarte, foarte slabe. Insa nu indrazniti sa va gânditi ca ele fac foamea, ca isi impun sa fie atât de slabe si, ca atare, este clar ca sunt anorexice. Cei care continua sa creada cu vehementa asa ceva risca sa ajunga acum in fata instantei.


Cel putin asa s-a intâmplat in cazul lui Kate Hudson. Vedeta a iesit invingatoare din procesul intentant cotidianului britanic National Enquirer, care a publicat o serie de fotografii, in care vedeta apare doar piele si os. Jurnalistii au descris-o pe Kate ca fiind „periculos de slaba“ si au speculat mult pe seama unor posibile diete, tipice pentru cine are probleme cu alimentatia. De altfel, aceasta suspiciune „planeaza“ asupra tuturor vedetelor foarte slabe, de la actrite la fotomodele, femei din show-bizz, sotii si logodnice de fotbalisti. Multe dintre ele au fost nevoite sa intervina cu declaratii publice pentru a dezminti falsa imagine, „jurând“ ca ele au pur si simplu o constitutie mai firava si ca au norocul de a putea mânca orice, fara a fi atente la silueta. Acesta a fost si cazul Victoriei Beckham sau al lui Lindsay Lohan, „acuzata“ de Vanity Fair ca ar fi bulimica, sau fiica lui Lionel Ritchie, Nicole, si, mai recent, Keira Knightley. Vedeta a explicat ca membrii familiei sale au avut probleme cu aceasta boala, precizând ca ea nu sufera de nici o tulburare de alimentatie. „Am avut de-a face cu persoane anorexice. Bunica si strabunica mea au avut aceasta problema. La fel si câteva colege de scoala“, a spus tânara, de 21 de ani. „Stiu ca problema trebuie luata in serios si asta si fac“, a adaugat ea. Knightley s-a aratat surprinsa sa constate ca anumite persoane cred ca ea sufera de anorexie: „Nu zic ca nu exista anorexici in industria filmului, pentru ca sunt convinsa ca sunt. Dar sunt sigura ca eu nu fac parte dintre ei“.


Revolta filiformelor


Si Hudson a trebuit sa faca declaratii in presa dupa articolul publicat de Enquirer, vorbind despre raportul sau cu propriul trup. Vedeta a recunoscut ca uneori a trebuit sa mai renunte la mâncare, mai ales dupa ce a nascut, pentru a reveni la silueta de dinainte de sarcina. In plus, Kate a marturisit ca nu se da in vânt dupa activitatea fizica si ca in ultimii ani nu a avut niciodata oscilatii de greutate. „Kate Hudson a facut bine ca a luat atitudine. Trebuie inlaturate prejudecatile, aparute in anii ’80, conform carora in spatele siluetei suple a vedetelor s-ar ascunde neaparat anorexie sau bulimie. Insa sunt convins de faptul ca necesitatea de a fi slabe pentru profesie impune acestor fete restrictii alimentare foarte severe. Persoanele cu o constitutie slaba sunt doar cinci-zece la suta“, a spus psihologul italian Giovanni Caputo. Doar putine dintre persoane sunt slabe in mod natural. La recent incheiatul Campionat Mondial de fotbal din Germania, Victoria Beckham a socat pe toata lumea cu silueta sa mai supla ca niciodata. Ba mai mult. Din câte se pare, Posh Spice a slabit intr-atât de mult incât este nevoita sa isi cumpere obiecte vestimentare de la magazinele pentru copii. Problemele de greutate au inceput sa se manifeste tot mai agresiv dupa ultima nastere. Metabolismul sau a adus-o pe sotia fotbalistului David Beckham la doar 43 de kilograme. Cu toate acestea, Victoria continua sa nege zvonurile privind problemele sale de alimentatie, declarând de fiecare data când are ocazia ca se simte foarte bine, manânca mult si pe saturate, insa arde foarte repede caloriile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS