28.1 C
Craiova
luni, 6 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazinBriose cu fructe in sos de caise sau piersici

Briose cu fructe in sos de caise sau piersici

Ingrediente:


– 500 g fructe de sezon;


– 200 ml alcool de 40°;


– 1 lamâie;


– 100 g zahar;


– 300 g aluat pentru briose fine;


– 2 oua;


– 4 linguri zahar praf;


– 400 g caise proaspete (piersici) sau din compot;


– 4 linguri unt;


– 200 g fulgi de migdale sau nuci.


Mod de preparare:


Taiati in cubulete mai multe fructe de sezon si lasati-le sa se macereze trei ore intr-o solutie de alcool, zahar si zeama de lamâie. Ungeti tavitele de briose cu unt si intindeti o foaie de aluat cu o grosime de un cm. Foaia trebuie sa imbrace si peretii tavitei. Asezati fructele peste aluat si acoperiti-le cu alta foaie de aluat. Presati marginile ca sa se lipeasca bine. Lasati briosele la cald sa creasca (o ora) si apoi ungeti-le cu ou batut pe deasupra si presarati fulgii de migdale si nuci. Coaceti in cuptorul incalzit dinainte. Scoateti-le din cuptor când s-au rumenit bine si, cât sunt fierbinti, pudrati-le cu zahar praf.


Sosul:


Treceti prin sita metalica (sau blender) caisele (piersicile). Topiti o lingura de unt si adaugati pulpa de fructe. Tineti pe foc iute cinci minute si apoi turnati sosul strecurat peste fiecare briosa. In sos puteti adauga, dupa gust, zahar sau zeama de lamâie.


Pofta buna!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS