24 C
Craiova
luni, 6 mai, 2024

Scurte stiri

Excrementele de porc curata apa contaminata


Inginerii finlandezi au turnat excremente de porc intr-un helesteu contaminat, situat in apropierea unei mine, fiind convinsi ca bacteriile vor curata metalul din apa.


Dupa cum informeaza site-ul Reuters.com, specialistii din cadrul companiei Outokumpu au folosit 450 de metri cubi de excremente pentru experimentul lor. Acesta s-a desfasurat la mina Kangasjarvi, cunoscuta in trecut pentru exploatarile de zinc, cupru si sulf.


„Excrementele de porc contin bacterii care curata metalele din apa, acestea urmând sa se scufunde. Planuim sa folosim acest sistem pentru a curata helesteele din apropierea mai multor mine, in viitor“, a declarat Eero Soininen, reprezentant Outokumpu in Finlanda.


Telecom Italia angajeaza puscariasi


Cel mai mare operator de telefonie fixa din Italia, Telecom Italia, a inaugurat o noua centrala in cea mai importanta inchisoare din Roma. Dupa cum informeaza site-ul Reuters.com, 24 de detinuti, condamnati pentru diverse crime, vor sta 24 de ore din 24 in fata unui computer raspunzând la mii de apeluri si oferind informatii referitoare la numerele de telefon si adresele abonatilor.


„Aceasta este o initiativa unica in Europa. Vrem sa ajutam prizonierii sa capete experienta de munca, pentru a fi pregatiti in momentul in care isi vor ispasi pedeapsa“, a declarat Marco Tronchetti Provera, presedinte Telecom.


Salma Hayek – „saraca fata bogata“


Salma Hayek a negat speculatiile potrivit carora ar avea o avere de 100 de milioane de dolari, insistând ca daca ar fi atât de bogata ar renunta la actorie si ar folosi banii pentru a ajuta saracii.


Dupa cum informeaza site-ul Reuters.com, revista Fortune a desemnat-o pe frumoasa actrita mexicana drept cea mai bogata vedeta latino-americana de la Hollywood, dupa Jennifer Lopez.


„Este o minciuna uriasa. Nu am o asemenea avere. Am citit articolele aparute in diverse ziare, pe baza topului din Fortune. Mi s-au parut amuzante, dar sunt complet lipsite de adevar“, a declarat actrita.


Totodata, un purtator de cuvânt al conducerii revistei Fortune a precizat ca publicatia nu a difuzat niciodata un astfel de clasament, fiind vorba despre o confuzie.


Viata lui Bruce Lee, intr-o noua ecranizare


Familia legendarului maestru al artelor martiale, Bruce Lee, planuieste sa ii aduca un omagiu acestuia lansând o carte si un nou film. Dupa cum informeaza site-ul Femalefirst.co.uk, pelicula va fi produsa de fratii si surorile lui Lee. Acestia urmeaza sa porneasca in cautarea actorului principal in urmatoarele câteva saptamâni.


„Multe povesti neadevarate despre Bruce Lee continua sa fie vehiculate in zilele noastre. Insa, pe masura ce fratii si surorile lui inainteaza in vârsta, ei vor ca publicul sa inteleaga viata adevarata a eroului lor“, a declarat Robert Lee, presedintele Clubului „Bruce Lee“.


Potrivit sursei citate, cartea despre viata lui Bruce Lee va fi lansata pe 27 noiembrie, data la care actorul de actiune ar fi implinit 66 de ani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS