28.4 C
Craiova
miercuri, 12 iunie, 2024

Ia te uita!

Aviatorul (The Aviator)


Regia: Martin Scorsese


In rolurile principale: Leonardo DiCaprio, Cate Blanchett


Drama – 2004


PRO TV, ora 22.15


Una dintre cele mai impunatoare figuri ale secolului 20, Howard Huges (Leonardo DiCaprio), a fost un inovator remarcabil, un industrias cu simtul realitatii, un producator de filme plin de farmec, intruchiparea americanului care stie sa-si asume riscuri, dar, mai presus de orice, el s-a considerat un aviator. Prin „Aviatorul“, regizorul Martin Scorsese a tesut firul povestii in jurul celei mai prolifice etape din viata lui Hughes: perioada cuprinsa intre jumatatea anilor ’20 si pâna in anii ’40, când cutezanta si pasiunea pentru zbor a lui Hughes i-au canalizat eforturile atât catre aviatie, cât si catre film, incepându-si pionieratul. O vreme a marilor inovatii, a povestilor de dragoste tumultuoase si a luptelor salbatice; acesta a fost si momentul când inaltatoarele ambitii ale lui Hughes au cunoscut pretul care trebuie platit pentru faima, succes si propria obsesie pentru perfectionism.


Leonardo DiCaprio il interpreteaza pe Howard Hughes, cel care, de-abia iesit din anii adolescentei, ia decizia neconformista de a cheltui averea mostenita din mica firma a tatalui sau pentru a realiza un film de factura epica, redând o lupta aeriana din timpul primului razboi mondial, „Hell’s Angels“. Contrar sistemului de la Hollywood, ca producator independent, Hughes a decis sa faca un film diferit de toate celelalte, realizând figuri de inalt pilotaj, proiectând avioane speciale, ceea ce a dus la inregistrarea celui mai exorbitant buget din istoria filmului. „Hell’s Angels“ l-a propulsat pe baiatul inca naiv, Howard Hughes, dincolo de sansa, in celebritate.


„Aviatorul“ exploreaza nu numai realizarile, ci atinge si viata emotionala a lui Howard Hughes, inclusiv aventurile sale amoroase cu doua figuri legendare de la Hollywood: eleganta americanca Katharine Hepburn (Cate Blanchett) si luminoasa frumusete a ecranului Ava Gardner (Kate Beckinsale); cât si apriga competitie dintre Hughes si seful companiei Pan American, vizionarul Juan Trippe (Alec Baldwin).


Filmul a fost notat pe site-ul de specialitate cu 7,6.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS