19.5 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazinHerculane, o statiune pentru tratament

Herculane, o statiune pentru tratament

Statiunea Baile Herculane este situata in intregime in Parcul National Valea Cernei – Domogled si are o pozitie deosebit de pitoreasca. Asezarea ei atractiva, pe fascinanta vale a Cernei, la o altitudine de 160 m, pe aceeasi paralela cu Nisa si Venetia, ii confera un climat agreabil, cu influente mediteraneene.


România este cunoscuta pentru statiunile sale balneo-climaterice in care turistii pot petrece o vacanta odihnitoare si isi pot trata diversele afectiuni. In lantul carpatic se afla numeroase statiuni balneare, renumite pentru izvoarele cu apa termala si minerala. Ele reprezinta cea mai importanta sursa de ape minerale din sud-estul Europei. Statiuni ca Baile Felix, Calimanesti-Caciulata, Baile Herculane, Sovata ofera posibilitatea unor tratamente de recuperare exceptionale, intr-un mediu placut si beneficiind de confort maxim.


Una dintre cele mai cautate statiuni din ofertele agentiilor de turism este Baile Herculane. Aici va asteapta o serie de hoteluri de doua, trei si chiar patru stele, care va pot pune la dispozitie camere duble, single sau apartamente la preturi pentru orice buzunar.


Situat pe malul drept al Cernei, Hotelul Hercules, de doua stele, va sta la dispozitie si este dotat cu baza de tratament, restaurant cu aer conditionat, piscina acoperita, sauna, sala de gimnastica, bar de zi si sala de conferinte. Camerele in care va puteti caza sunt fie duble, dotate cu baie si televizor, la cerere, sau apartamente cu dormitor, living, baie, televizor, cablu si telefon. Pretul pentru o noapte de cazare, care include si bonuri valorice, este de 75 RON/persoana. Si pentru ca Herculane este o statiune balneo-climaterica unde va puteti trata diverse afectiuni, puteti opta pentru un program de tratament, insa trebuie sa mai scoateti din buzunar 15,4 RON/zi de persoana.


Alt hotel de doua stele care va poate oferi cazare la preturi avantajoase este Hotelul Afrodita. Situat pe malul stâng al Cernei, pe un versant al Masivului Domogled, este dotat cu baza de tratament, restaurant, bar de zi, piscina, sauna, parcare si sala de conferinte. Camerele duble si single sunt dotate cu baie, televizor, cablu, frigider si telefon, iar apartamentele cu dormitor, living, baie, telefon si frigider. Pretul pentru o noapte de cazare porneste de la 75 RON/noapte de persoana si include bonuri valorice. Si aici puteti opta pentru tratament pentru suma de 15,4 RON/zi de persoana.


Mic dejun la patru stele


Inaltat chiar pe locul de origine al statiunii Baile Herculane, pe malul drept al Cernei, Complexul Roman este sprijinit pe un spectaculos perete de stânca. In structura edificiului se afla incorporate vechile bai romane si un basorelief antic, reprezentându-l pe Hercules. Complexul este de doua stele si dispune de baza de tratament proprie, piscina acoperita, cabinete medicale, sauna, sala de gimnastica, restaurant, bar de zi, terase, salon de cosmetica, coafor, frizerie, parcare, casa de schimb valutar si o sala de conferinte. Hotelul va pune la dispozitie camere duble si single dotate cu baie, tv satelit, telefon si apartamente cu dormitor, living si baie, dotate cu tv satelit si telefon.


Preturile pornesc de la 93 RON/noapte de persoana si, ca si la celelalte hoteluri din statiune, veti primi bonuri valorice. Optional aveti tratament la pretul de 15,4 RON/zi de persoana.


Unul dintre hotelurile de patru stele este Hotelul Ferdinand. Acesta este situat in centrul istoric al statiunii Baile Herculane, in imediata apropiere a statuii lui Hercules. Hotelul dispune de restaurant, bar de zi, braserie, gradina de vara, baza de tratament, sala de conferinte, sala de fitness, spalatorie proprie, seif pentru valori la receptie si un minimagazin.


Camerele sunt dotate cu baie cu dus, televizor, halat de baie, uscator de par, ventiloconvector pentru incalzire si climatizare, minibar, telefon cu acces direct la liniile internationale si posibilitate de conectare la internet.


Pentru un sejur de minimum patru nopti va puteti bucura de cazare la pretul de 82.5 RON/noapte de persoana si beneficiati de mic dejun. Optional, aveti tratament la pretul de 15,4 RON/zi de persoana.


Climat de tranzitie


Statiune balneo-climaterica situata pe Valea Cernei, la o altitudine de 160 m. Climat de tranzitie de la cel continental la cel mediteranean, influentat de curentii de aer care vin dinspre Marea Adriatica. Temperatura medie anuala este de 14 grade Celsius. Vânt slab si nebulozitate redusa. Aeroionizare negativa ridicata, caracteristica unei altitudini de 3.000 m.


Factori naturali de cura: ape minerale termale, usor radioactive, cu mineralizare variata si compozitie chimica diferita.


Instalatii si proceduri de tratament: bai cu ape minerale termale la cada, in bazine si in piscine in aer liber, buvete cu apa minerala pentru cura interna, instalatii pentru electro si hidroterapie, instalatii pentru kinetoterapie, sauna, sali de gimnastica medicala.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS