20.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinDoamnele din IT renunta la inhibitii

Doamnele din IT renunta la inhibitii

Pâna acum, doamnele care lucrau in IT nu s-au bucurat de o imagine prea buna in rândul reprezentantilor sexului tare. Un portret clasic al unei impatimite de tehnologii s-ar schita cam asa: nu tocmai frumoasa, mereu palida, cu ochelari cu lentile groase pe nas, si imbracata mai mereu in haine cenusii, fara forma.


Aceste prejudecati vor disparea insa cât de curând si asta mai ales datorita Sonjei Bernhardt, administrator si director la trei companii australiene. Ea are 20 de ani de experienta in domeniu si a primit o gramada de premii. In plus, cunoscuta pentru entuziasmul, intuitia si inteligenta sa remarcabila, Bernhardt a devenit prima australiana inclusa in „Hall of Fame for Women in Information Technology“, in Silicon Valley. In plus, tot ea este fondatoarea WIT, Women In Technology, si cofondatoare a AWISE, Australian Women in IT and Science Entity. Acum, Sonja a demarat o ampla campanie pentru a le incuraja pe femei sa imbratiseze o cariera in domeniul informaticii. Cum? Foarte simplu. Australianca a ales unul dintre cele mai raspândite mijloace de a cuceri inima publicului. Este vorba de un calendar intitulat „Screen Goddessess of IT“, pentru ca, explica Bernhardt, acesta este „singurul instrument dupa zece ani de incercari, toate esuate, de a creste numarul femeilor ce lucreaza in domeniul information technology si, mai ales, pentru a inlatura mitul «soarecelui de biblioteca» urât si tocilar“.


Model pentru o zi


Bernhardt a avut ingenioasa idee de a alege drept modele exact doamne care activeaza in IT si care sunt dotate cu un dezvoltat simt al umorului si, mai ales, cu multa autoironie. 20 de femei de toate vârstele au ales sa pozeze in ipostaze sexy, inspirate din lumea cinematografiei. Dam aici de o versiune remarcabila a seducatoarei Ursula Andress sau de o varianta inedita a celebrei imagini din American Beauty, in care una dintre protagoniste apare goala pe un pat din petale de trandafir. Din calendar nu lipseste nici o sosie ceva mai „coapta“ a lui Sharon Stone din „Basic Instinct“, a principesei Leia din „Razboiul Stelelor“ sau a lui Uma Thurman din „Pulp Fiction“. Calendarul nu a fost bine primit de toata lumea. Unii au acuzat-o pe Bernhardt ca ar fi realizat un produs porno-soft. Unul dintre sponsorii calendarului, Australian Computer Society, s-a retras din proiect dupa ce a vazut fotografia inspirata din pelicula American Beauty, si care a avut-o drept protagonista pe Sonja Breeze, un manager din Brisbane. „In fond, ACS contribuise cu doar 200 de dolari. In câteva ore am si gasit un substitut“, a spus nepasatoare Bernhardt. Autoarea initiativei se opune cu vehementa acuzatiilor ca ar fi redus „modelele“ la simple „obiecte sexuale“. „Femeile care au intrat in acest joc sunt toate persoane inteligente, care stiu foarte bine ceea ce fac si care se bucura de mult succes in IT“, a precizat australianca. In plus, „obiectivul acestei actiuni este de a aduna fonduri, destinate a finanta interventii si proiecte care sa le ajute pe femei sa se bucure de succes in acest domeniu. Si daca au si sex appeal, cu atât mai bine“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS