9.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024

Scurte stiri

Homar in doua culori in navodul unui pescar


Un pescar american a avut parte de o surpriza de proportii când, in urma cu câteva zile, si-a scos navodul dintr-un lac in apropiere de Maine. In plasa se afla un homar, care parea pe jumatate fiert, pe jumatate in viata. In ciuda aspectului sau, homarul se prezenta intr-o stare foarte buna, el suferind doar de o problema de pigmentare, care ii conferea acest aspect bicolor. Posibilitatea de a prinde un astfel de crustaceu este de una la o suta de milioane. In mod normal, homarii au o culoare verde-maronie. In urma fierberii, aceasta specie de curstacee capata o culoare rosiatica. Pescarul, care are o experienta de peste 20 de ani, a oferit crustaceul unui acvariu, unde va putea fi admirat de curiosi. In 35 de ani de existenta, „Mount Desert Oceanarium“, actuala locuinta a crustaceului, a gazduit doar trei homari bicolori.


Cea mai mare tarta cu cirese din lume


Cea mai mare tarta cu cirese din lume a fost prezentata duminica la Rust, in sud-vestul Germaniei, informeaza site-ul Yahoo!News. Potrivit organizatorilor, tarta a cântarit trei tone, a avut diametrul de zece metri si a acoperit o suprafata de 80 de metri patrati.


Peste 5.600 de oua, 700 de litri de smântâna, 800 de kilograme de cirese si 120 de litri de lichior de cirese au fost folosite pentru prepararea desertului gigant. Tarta a fost taiata in 16.000 de bucati si va fi vânduta in comert.


Organizatorii, care vor sa inscrie aceasta realizare in Cartea Recordurilor, intentioneaza sa doneze banii strânsi din vânzarea prajiturii pentru a finanta operatii la copii care sufera de malformatii cardiace.


Au furat un pescador pentru a se intoarce acasa


Doi tineri din Irlanda au furat un pescador pentru a se intoarce la Dublin, dupa ce au pierdut feribotul cu care ar fi trebuit sa calatoreasca. Insa, neavând nici un fel de experienta pe mare, cei doi s-au ratacit, ajungând sa navigheze in cerc.


Potrivit site-ului Ananova, irlandezii, de 19, respectiv 20 de ani, au furat pescadorul, in valoare de 40.000 de lire sterline, din portul Holyhead. Ei au incercat sa navigheze de-a lungul Marii Irlandeze, dar curând s-au vazut nevoiti sa trimita un mesaj SOS. Imediat autoritatile au alcatuit o echipa de salvare, cu participarea unui elicopter militar britanic Sea King, a unei ambarcatiuni de salvare din Holyhead si a unui grup din cadrul Garzii de coasta din Marea Britanie.


Potrivit sursei citate, irlandezii au fost readusi in Holyhead si arestati, in urma plângerii formulate de proprietarul pescadorului.


Avril Lavigne si-a pus pirostriile


Cântareata canadiana Avril Lavigne si-a pus pirostriile, la sfârsitul saptamânii trecute, jurându-i credinta vesnica iubitului sau, muzicianul Deryck Whibley. Dupa cum informeaza site-ul Teenhollywood, care citeaza un articol din revista People, ceremonia a avut loc pe o proprietate privata din orasul Montecito, California. Lavigne, de 21 de ani, si Whibley, de 26 de ani, lider al trupei canadiene Sum 41, erau logoditi de aproape un an. In urma cu o luna au existat o serie de speculatii pe seama celor doi indragostiti, potrivit carora ei ar fi fost de acord sa se casatoreasca atât de curând numai pentru ca artista ar fi insarcinata. Cu toate acestea, cântaretii nu au confirmat zvonurile respective.


Brad Pitt ajuta la reconstructia orasului New Orleans


Actorul american Brad Pitt, devenit tata de curând, se afla in orasul New Orleans pentru a promova reconstructia zonelor devastate de uraganul Katrina, a anuntat presa locala, citata de site-ul esmas.com.


Protagonistul filmului „Troia“ va face parte din juriul insarcinat sa aleaga un proiect pentru construirea de case cu materiale ecologice si care folosesc ca sursa de energie soarele, in zonele distruse de uragan, anul trecut. Global Green USA, o organizatie nationala de mediu, va colabora cu Pitt la promovarea concursului, la care vor participa arhitecti, studenti, rezidenti locali si societati de arhitectura si constructii. In cadrul unei conferinte de presa, actualul iubit al actritei Angelina Jolie a explicat ca noile case, construite din materiale reciclabile, nu vor reflecta arhitectura istorica a orasului New Orleans, dar „este timpul sa ne orientam spre viitor“, a sustinut el.


Printre vedetele care au vizitat zonele devastate din New Orleans, in luna mai, se numara actritele Reese Witherspoon, Jennifer Garner si Cicely Tyson.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS