14.5 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinInghetata dezvaluie personalitatea

Inghetata dezvaluie personalitatea

Sunteti un tip orgolios care prefera inghetata la cornet? Sau mai degraba un om independent, caruia ii place doar inghetata pe bat ori un tip controlat care manânca doar cupe de inghetata? Raspunsul il puteti afla in urma unui studiu efectuat de nutritionisti.


Inghetata si psihicul au o legatura profunda. Nu este deloc intâmplator ca reclamele publicitare despre inghetata pun accent pe sentimente si instinctele primare, tocmai pentru a scoate in evidenta faptul ca diferitele tipuri de inghetata, in functie de soi si gusturi, pot uneori oferi amanunte despre personalitatea si aspiratiile consumatorului. Cel putin aceasta este opinia specialistilor. Acestia ne asigura ca „pralinele“ sunt sinonimele unei personalitati moderne, in timp ce „cupele“ dezvaluie un caracter controlat. Inghetata tip sandvis, cu biscuite, „ii da da gol“ pe cei care au nevoie sa se simta incurajati. Atentie la iubitorii de inghetata pe bat, care sunt firi independente, si nu va lasati pacaliti de cei care prefera inghetata cu cornet din napolitana, acestia fiind firi extrem de voluntare, in cautarea de senzatii tari. In plus, asa cum explica Viviana Finistrella, psiholog specialist in temele nutritionale, consumul de inghetata evoca, din punct de vedere psihologic, vremurile „de neuitat“, din copilarie si adolescenta, si activeaza comportamente si stari sufletesti caracteristice acelei faze evolutive: sentimentul de libertate, dorinta de a lega noi prietenii, posibilitatea de a fi noi insine dincolo de aparente si de formalitati. In opinia psihologului, atunci când savuram o inghetata, ne „dezbracam“ de inhibitii si traim un moment de placere fara a ne impune limite, atitudine care predomina in schimb in celelalte perioade din an. Pe scurt, in opinia psihologului, inghetata contribuie la dezactivarea sau „coborârea“ scutului nostru protectiv si ne face sa traim intr-un mod mult mai autentic, mai ales atunci când e vorba de relatii. In aceste conditii, o invitatie la o inghetata este fara indoiala o metoda eficienta de a ajunge la inima cuiva, pentru ca apare ca o oferta deloc amenintatoare. Mai degraba este o invitatie de a lasa garda jos, de a fi liberi si a da frâu liber imaginatiei.


Inghetata si proprietatile sale miraculoase


La toate acestea, se adauga calitatile nutritive ale inghetatei. Intr-o epoca a obsesiei pentru silueta si a prânzului luat in graba, inghetata reprezinta un aliat de seama. In ciuda a ceea ce se crede, inghetata este un aliment hranitor si cu un continut redus de calorii.


O masa sau o gustare constând dintr-un cornet de inghetata cu frisca, ciocolata si alune nu „ne costa“ decât cel mult 245 de calorii, o inghetata sandvis, cu biscuite are intre 180 si 220 calorii. Daca in schimb tineti la silueta, aveti la dispozitie si solutii „light“: o cupa de 35 de calorii, un minicornet de 60 calorii sau o inghetata de fructe, de 80 de calorii. Inghetata poate fi consumata la orice ora si este de nelipsit de pe plaja, mai ales ca dupa ce consumati un astfel de desert puteti face linistiti o baie in mare. Daca prânzul este pe baza de inghetata, nu va asumati nici un risc daca mergeti sa va racoriti in apa, cel putin in opinia specialistilor, care spun ca puteti mânca linistiti un cornet de inghetata inainte, in timpul si dupa baie. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS