16.6 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazinPantofi cu toc si decolteuri sexy - noua moda la birou

Pantofi cu toc si decolteuri sexy – noua moda la birou

Pantofi cu toc, spatele gol, blugi mulati, care scot in evidenta curbele bine rotunjite, privire seducatoare si, mai ales, decolteuri din ce in ce mai indraznete. Asa-numita „raunch culture“ a intrat pe usa birourilor, crescând temperatura la locul de munca.


Semnalul de alarma in materie de bun gust a fost tras in paginile prestigiosului cotidian Financial Times de catre Lucy Kellaway. „Ani la rând, femeile au venit la serviciu imbracate intr-un stil foarte masculin. Acum insa lucrurile s-au schimbat. Chiar este corect sa iti afisezi propria senzualitate si la serviciu?“, se intreaba jurnalistul. Totul a pornit de la coperta revistei Management Today. Cinci „vedete“ din lumea economica britanica au pozat intr-o postura sexy. Nimic prea socant, insa, potrivit lui Kellaway, pictorialul nu este decât o confirmare a unei noi tendinte. La serviciu, femeile incearca din ce in ce mai mult sa isi puna in valoare latura sexy. Aceasta tendinta poate fi considerata un semn de emancipare. Insa, potrivit Financial Times, exista riscul ca stereotipul femeii de cariera, imbracata intr-un stil clasic, sa fie substituit de o femeie care seamana destul de mult cu cine stie ce vedeta de televiziune. Sau cu una dintre protagonistele serialului „Neveste disperate“, aducând mai mult cu provocatoarea Eva Longoria, decât cu mult mai „asezata“ Marcia Cross.


„Raunch culture“ cucereste femeile manager


Acestui fenomen „raunch culture“, un fel de „cultura a vulgaritatii“, editorialista americana Ariel Levy i-a dedicat un volum, care a fost vândut in milioane de exemplare in toata lumea. Cartea „Female Chauvinist Pigs: Women and the Rise of Raunch Culture“ nu este un roman, ci mai degraba un eseu despre societatea contemporana, o analiza despre obiceiurile doamnelor din ziua de azi. Prin intermediul acestui volum, scriitoarea critica dur tendintele din ziua de azi si se erijeaza in purtatoarea de cuvânt a ceea ce multi au definit „noul feminism“. Insa ce inseamna „raunch“? Potrivit autoarei, inseamna „arogant, deasupra tuturor, prost crescut si, mai ales, cineva convins ca este stapânul adevarului absolut“. Fenomenul este intâlnit peste tot, de la prezentatoarele care se afiseaza la televizor expunându-si sânii siliconati ce sfideaza timpul si gravitatea, la femeile politician „inzorzonate“ ca un brad de Craciun sau actritele din ce in ce mai artificiale si mai arogante. Ceea ce la suprafata pare a fi „noua putere a femeilor“ nu este in esenta decât un amestec de contradictii, ambiguitati si chirurgie plastica. Aceasta putere apartine femeilor care au ales sa se prezinte publicului ca fiind obiecte erotice. Iar numele celebre care se inscriu in aceste tendinte sunt multe. Potrivit lui Ariel, un bun exemplu este serialul „Totul despre sex“, in care „raunch culture“ sau cultura exhibitionismului feminin este la ea acasa. Lista de exemple continua cu Paris Hilton, celebra mai mult pentru contul gras in banca sau aventurile amoroase, decât pentru talentul sau, Pamela Anderson, ai carei sâni par a fi mai „talentati“ decât proprietara, sau Jordan, vedeta al carei bust a fost declarat „monument national“. In aceasta tendinta se inscriu si vedete porno precum Jenna Jameson. De fapt, aceasta emancipare falsa nu face altceva decât sa propuna intr-o alta varianta, chiar mai stupida, mitul „femeii-papusa“. Potrivit Financial Times, dupa ce a pus stapânire pe lumea show-bizz-ului, „raunch culture“ a ajuns acum si in birouri, acestea transformându-se in adevarate pasarele de moda pentru doamne.


 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS