17.9 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinMall of America - o adevarata atractie turistica

Mall of America – o adevarata atractie turistica

Cu 40 de milioane de vizitatori anual, Mall of America si-a câstigat titlul de cel mai mare centru comercial.


Centrul comercial, care dispune de peste 500 de magazine, restaurante, parc de distractie si chiar un acvariu, este situat la marginea orasului Minneapolis, din nordul Statelor Unite ale Americii.


Numeroase familii din America nu ezita sa parcurga mii de kilometri pentru a-si face cumparaturile in imensul centru ce se intinde pe o suprafata de 390.000 de metri patrati.


La Mall of America se afla si un vast parc de distractii, un muzeu al dinozaurilor, un acvariu care adaposteste 4.500 de specii marine si o sala pentru concerte si conferinte. In apropierea gigantului centru comercial de patru etaje, construit din metal si sticla, se afla aproximativ 30 de hoteluri ce adapostesc vizitatorii veniti de departe.


Pe site-ul de internet al Mall of America se precizeaza ca aici ar putea incapea 32 de avioane Boeing 747. De asemenea, daca un vizitator ar vrea sa petreaca zece minute in fiecare magazin ar avea nevoie de 86 de ore pentru a face turul tutor celor care se afla in centrul comercial.


Centrul comercial a devenit un motor economic regional


Centrul a devenit pe buna dreptate o adevarata atractie turistica in regiunea Minnesota.


Patronii mai multor firme din intreaga tara le ofera angajatilor merituosi sejururi in zona respectiva.


„Media anuala de vizitatori este de peste 40 de milioane, adica mai mult decât inregistreaza Disneyworld, casa lui Elvis Presley si Marele Canion la un loc“, a declarat plin de mândrie Dan Jaspers, purtator de cuvânt al societatii care administreaza Mall of America. Centrul comercial a devenit un motor economic regional având o cifra de afaceri anuala de 1,8 miliarde de dolari. In perioadele normale aici lucreaza aproximativ 11.000 de persoane, iar in perioada de vara si cea a sarbatorilor, numarul angajatilor depaseste 13.000.


Universitate si capela nuptiala – printre ofertele centrului comercial


Considerat a fi un adevarat „oras in oras“, la Mall of America functioneaza si o universitate si o capela nuptiala, unde peste 400 de cupluri isi unesc anual destinele. „Multe cupluri s-au cunoscut la Mall“, a declarat Felicia Glass Wilcox, proprietara „Capelei dragostei“ si a magazinului ce ofera toate accesoriile indispensabile pentru organizarea unei nunti. Pentru a raspunde tuturor nevoilor consumatorilor, la Mall of America se afla, de asemenea, cabinete de avocatura, cabinete medicale si chiar apartamente.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS