21.7 C
Craiova
sâmbătă, 4 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazinVacanta „fierbinte“ in Costa del Sol

Vacanta „fierbinte“ in Costa del Sol

Costa del Sol este regiunea care include toate orasele din vestul provinciei Málaga, situata in sudul Spaniei, in comunitatea autonoma Andalusia. In limba româna, numele acestei zone se traduce prin „Coasta Soarelui“, fiind „scaldata“ aproape tot timpul de razele fierbinti ale astrului luminos.


De la un simplu sir de asezari ale pescarilor in trecut, regiunea a suferit o transformare completa in cea de-a doua parte a secolului al XX-lea, devenind una dintre cele mai cunoscute destinatii turistice din lume.


Printre orasele cunoscute din Costa del Sol, de-a lungul coastei mediteraneene, se numara Torremolinos, Benalmádena, Fuengirola, Mijas, Marbella, San Pedro de Alcántara, Vélez-Málaga, Nerja, Torrox, Puerto Banús si Estepona.


Primele asezari omenesti din aceasta regiune dateaza inca din Epoca de Bronz, zona fiind stapânita, pe rând, de fenicieni, cartaginezi, romani, vandali si vizigoti. Regiunea a devenit de interes turistic in anii 1950, oferindu-le vizitatorilor nu numai plaje insorite, ci si obiective culturale importante. De asemenea, o data cu dezvoltarea rapida a industriei turismului, regiunea a fost puternic urbanizata, satele de pescari devenind „raritati“.


In ultimii ani, Costa del Sol a ajuns sa fie cunoscuta si sub numele de „Costa del Golf“ pentru practicantii entuziasti ai acestui sport. Acest fapt se datoreaza numeroaselor terenuri de calitate care impânzesc zona.


La plaja cu celebritatile


Unul dintre principalele obiective turistice este Marbella. Daca este „satisfacator“ pentru un actor de calibrul lui Sean Connery, atunci inseamna ca oraselul trebuie sa aiba ceva special. Asa si este. Cu 320 de zile insorite pe an, numeroase plaje unde turistii se pot bronza in voie si oameni zâmbitori care apar dupa fiecare colt de cladire, Marbella ofera curiosilor posibilitatea de a „gusta“ un pic din viata stralucitoare a vedetelor. In mod surprinzator, preturile sunt accesibile chiar si pentru turistii cu un buget mult mai redus decât cel al lui Antonio Banderas, spre exemplu, dar care vor sa stea la plaja alaturi de vedetele preferate.


Un adevarat „magnet“ pentru turisti este Nerja, cu plaje intinse si pesteri spectaculoase, un „paradis personal“ aproape prea frumos ca sa fie adevarat. Nu trebuie trecuta cu vederea mica localitate Mojacar – „bijuteria“ regiunii Costa del Sol. Aceasta ofera vizitatorilor un tablou pitoresc, care defineste linia imaginara ce uneste orizontul lila-portocaliu cu marea turcoaz, intr-un apus de soare glorios.


Principalele localuri unde turistii isi pot astâmpara foamea si setea sunt „La Acacias“, in Malaga, unde se gasesc preparate culinare cu specific mediteranean, „La Casa de Te“, in Marbella, un loc indragit mai ales de vegetarieni, meniurile incluzând diverse sucuri de fructe si iaurt indian, si pizzeria „Mama Rosa“, tot in Marbella, unde „fanii“ mâncarurilor traditionale italiene se simt ca acasa.


Iubitorii de distractii nocturne isi pot gasi refugiul in baruri ca „Donde Bolivia“ si „Kashmir“, unde se pot racori cu un suc de fructe natural sau cu un ceai cu gheata, ori pot petrece câteva ore pe ritmuri frenetice in clubul de noapte „Venue“.


Pentru turistii care prefera o vacanta impreuna cu cei mici, Costa del Sol le pune la dispozitie numeroase parcuri si gradini. Dintre acestea nu trebuie trecut cu vederea Parcul Natural Cabo de Gata – Nijar: un teritoriu de aproape 60 de kilometri, protejat prin lege, unde isi au salasul pasarile flamingo. De asemenea, pasionatii de scufundari pot explora Reciful Sirenei, in timp ce „vânatorii“ de vedete pot vizita regiunile montane unde s-au filmat peliculele „Lawrence al Arabiei“ si „Cel bun, cel rau, cel urât“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS