10.3 C
Craiova
sâmbătă, 4 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazinPicatura de cunoastere

Picatura de cunoastere

Porci faimosi


Sunt grasi, nu intotdeauna frumosi, dar au un succes de invidiat. Singurul lor „defect“ este acela ca sunt inventati!


Porcii amuzanti din filme si seriale de televiziune reprezinta unele dintre cele mai profitabile personaje, inca de când celebrul Porky Pig s-a bâlbâit pentru prima oara: „Th-th-that’s all folks!“ („Asta e tot, oameni buni!“ – n.r.).


Insa, fara discutie, cel mai popular personaj din lumea porcinelor este „diva“ din Muppets – Miss Piggy – eterna iubita a broscoiului Kermit.


Miss Piggy este creatia papusarului american Jim Henson. Nereusind sa trezeasca interesul conationalilor pentru personajele create special pentru „Saturday Night Live“, in perioada 1975-1976, Henson s-a vazut nevoit sa mute intreaga trupa, cu emisiunea „Muppet Show“, in Marea Britanie, unde a inregistrat un succes impresionant.


Initial, Miss Piggy, personaj interpretat numai de Frank Oz pâna in 1981, nu avea un rol prea important in Muppet Show. Acest lucru s-a schimbat insa in 1975, când „diva“ din lumea porcinelor, care isi rezolva toate problemele aplicând lovituri de karate si strigând „Haiiiiiiiiii-ya!“, a devenit nelipsita din fiecare emisiune.


„Gurile rele“ din show-bizz sustin ca Henson si-ar fi modelat celebrul personaj dupa actrita Loretta Swit, care a jucat in serialul „M.A.S.H.“ Aceasta informatie nu a fost confirmata insa niciodata de creator.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS