16.7 C
Craiova
vineri, 3 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazinTrucuri pentru o vacanta de vis

Trucuri pentru o vacanta de vis

V-ati facut lista cu tot ce aveti nevoie pentru o vacanta de vis? Printre haine, incaltaminte, prosoape de baie si creme de protectie solara trebuie sa strecurati si câteva produse cosmetice (doar vreti sa aratati bine in pozele de vacanta).


Chiar daca sunteti in vacanta, nu ar trebui sa va neglijati aspectul. Tenul dumneavoastra va va fi recunoscator daca il rasfatati si când sunteti plecate in concediu. Specialistii va recomanda ca produsele cosmetice pe care le folositi pe timpului sezonului torid sa aiba neaparat un factor de protectie solara ridicat. Indiferent ca sunteti sau nu adeptele machiajului, din trusa dumneavoastra de calatorie nu trebuie sa lipseasca laptele demachiant, lotiunea tonica (sunt de preferat cele care nu contin alcool, mai ales vara) si crema hidratanta.


Si chiar daca aveti planificate multe petreceri târzii, nu ar trebui sa exagerati cu machiatul. „In aceasta perioada, fata nu ar trebui «incarcata» cu prea multe produse cosmetice. Pentru sezonul estival va recomand un machiaj lejer, in culori naturale“, a spus Luiza Badea, cosmeticiana la salonul de infrumusetare Jolie. Daca nu sunteti nevoite sa ascundeti anumite imperfectiuni, puteti chiar sa renuntati la fondul de ten. Din geanta dumneavoastra insa nu ar trebui sa lipseasca un gloss sau un ruj hidratant, pentru ca si buzele trebuie protejate de razele soarelui. Gloss-ul poate fi inlocuit si cu un balsam de buze. In ceea ce priveste ochii, un rimel este suficient pentru o zi de vacanta, iar daca vreti sa folositi si un fard de pleoape, acesta ar trebui sa fie mat.


Hidratare la puterea a treia


In caz ca ati petrecut pâna in zori si v-ati ales cu cearcane, atunci este indicat sa le tratati cât mai repede. Si cum nu va puteti suna cosmeticiana sa va programati un tratament cosmetic decât dupa ce va intoarceti din concediu, puteti apela la o masca naturista. Nu aveti nevoie decât de un cartof crud si putin ulei de masline. Se prepara o masca din cartoful crud dat pe razatoare si uleiul de masline. Amestecul obtinut nu se aplica direct pe pleoape, ci se pune mai intâi in doi saculeti de tifon. Dupa un sfert de ora, saculetii cu masca naturista se indeparteaza, iar fata se clateste cu apa calduta. Apoi se aplica in jurul ochilor o crema. Nici podoaba capilara nu trebuie neglijata, asa ca este indicat sa includeti si câteva masti de par in rucsacul de vacanta.


Hidratarea este cuvântul-cheie pentru aceasta perioada, deci, indiferent ca mergeti sau nu la plaja, nu uitati sa consumati foarte multe lichide. Daca organismul dumneavoastra nu primeste suficiente lichide, atunci si tenul va fi deshidratat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS