19 C
Craiova
joi, 2 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazinStrasurile adezive - o inspiratie din lumea araba

Strasurile adezive – o inspiratie din lumea araba

Si in vara aceasta burtica se poarta la vedere, iar buricul devine protagonist al sezonului. Tatuat, ornat cu cristaluri Swarovski sau cu un piercing de toata frumusetea si, mai nou, cu un ornament din strasuri adezive, in spiritul vechilor obiceiuri arabe si indiene, buricul doamnelor cucereste din ce in ce mai mult teren.


Aceasta tendinta este „pe val“ de câteva sezoane si nu pare ca va apune prea curând. Premisele necesare: abdomen plat si muschi modelati in sala sau cu diete.


Desi in lume au existat numeroase scandaluri „anti-buric“, cert este ca si in acest an „protagoniste absolute“ vor fi tricourile scurte si blugii cu talie joasa, care lasa abdomenul la vedere. Si asta nu doar vara, ci si iarna, chiar daca, asa cum avertizeaza specialistii, apoi consecintele nu intârzie sa apara. Noua moda, strasurile adezive, care, spre deosebire de piercinguri si tatuaje, se pot aplica si dezlipi dupa bunul plac, se inscrie in asa-numita „arta poetica a buricului“, care are o traditie literara bogata in lumea araba si face inca parte din gesturile erotice ale acestei civilizatii. In literatura araba exista doua notiuni pentru a desemna divinul ombilic („el-ana“ si „es sourra“), punct erogen de referinta, bogat in „enigme si simboluri“, care conform traditiei arabe este echivalentul vaginului pentru noi, occidentalii. In plus, buricul poate fi de o varietate impresionanta, catalogata si mentionata de catre cei mai atenti exegeti. Il intâlnim „rotund si grasut“, „boaba de cafea“, „ochi de pisica“, cu emisfere asimetrice, in forma de buze si asa mai departe. Si exact din aceste simboluri s-au inspirat si strasurile prezente in comert, care pot fi cumparate pentru cinci euro fiecare.


Buricul – eterna fascinatie


Astazi, farmecul buricului a depasit granitele lumii arabe, care l-a glorificat pentru prima data. Acum, cu piercing, cu bijuterii sau tatuat, buricul si-a câstigat un rol international de tot respectul. Acest fenomen nu tine seama de vârste si, in plus, reduce mult diferentele intre generatii. Asadar, moda va cere imperios sa stati cu burtica la vedere, si asta indiferent daca aveti 15 sau 30 de ani. Lasati deoparte pudoarea, pentru ca pe val sunt blugii cu talie joasa, tricourile cât mai scurte si, mai ales, un costum de baie cât mai decoltat. Si daca sânii a la Pamela Anderson sunt deja un sinonim al unui corp „prelucrat“ la chirurg, iar picioarele lungi a la Nicole Kidman sau a la Sharon Stone ramân un cadou de la natura pentru cele mai norocoase, burtica la vedere este accesibila tututor doamnelor, este partea de corp „feminina prin excelenta“, simbol al fertilitati si virginitatii, o chemare sexuala pentru masculul „vânator“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU