22 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinMargineanu, alesul publicului

Margineanu, alesul publicului

Mihai Margineanu face parte din categoria artistilor alesi de catre public. „Gore din Chitila“ este primul album al unui solist care a inceput sa cânte pentru prieteni, alaturi de care mergea la o bere, dar care a ajuns un artist foarte indragit de public. Pretuirea celor din jur nu l-a schimbat deloc, ramânând acelasi individ comunicativ si foarte sociabil.


Pe lânga foarte cunoscutele cântece „Gore din Chitila“, „Ma iubeste femeile“, „Jeana“ si multe altele care nu sunt pe primul album, Mihai Margineanu lucreaza la o „colectie“ de melodii din zona Olteniei, pentru viitorul sau album.


„Lucrez la un nou album, care o sa contina numai cântece din zona Olteniei. Sunt convins ca le stie toata lumea si cred ca o sa fie o mare surpriza pentru iubitorii genului. Muzica pe care o cânt eu este in special muzica populara veche, uitata de lume. Cam asa zic eu despre muzica mea, dar ma mira faptul ca tot mai multi asculta aceasta muzica si prinde din ce in ce mai bine la tineri“, a mentionat Mihai Margineanu.


Primul album al lui Mihai Margineanu, „Gore din Chitila“, a fost inregistrat, dupa cum spune si artistul, dintr-o gluma.


„Acest album l-am tras dintr-o gluma. Am cântat la o petrecere a unor prieteni si unul dintre ei a platit studioul fara sa-mi zica nimic. Acesta platise prin luna ianuarie si eu am aflat abia in august ca el a dat 3.000 de euro la un studio de inregistrari. Am inregistrat un material care prin Serban Huidu a ajuns la Dan Popi, iar acesta a dorit sa facem un disc. Eu unul nu am avut nici un pic de incredere in muzica asta ca va prinde, pentru ca vedeti bine cam ce se cânta acum“, a declarat artistul.


Una dintre ultimele prezente ale artistului in Craiova s-a lasat cu un show de nota zece, atât din partea publicului, cât si din partea interpretului. Cu toate ca acesta a incercat sa evite versurile unde de obicei la televiziune se pun bipuri, publicul a cântat necenzurat. „Ultima data când am cântat in Craiova a fost un show foarte special pentru mine. Publicul de aici este fenomenal. Ma inteleg foarte bine cu oltenii pentru ca si eu sunt oltean si oricând voi veni in Banie va fi la fel“, a spus artistul.


Margineanu si Parazitii


Printre cele mai renumite colaborari din muzica româneasca se numara Sistem si Luminita Anghel, Iris si Felicia Filip, 3SE si Paula Seling, in general colaborari cu voci feminine. De ce nu si o colaborare a unei formatii cu o voce masculina?


„Una dintre formatiile din România cu care mi-as dori sa colaborez este trupa Parazitii, pe ai carei membri ii plac la nebunie. Il cunosc si pe Daniel Iancu, am fost la concertele lui si imi place muzica pe care o interpreteaza. Nu am avut nici o colaborare si nu se intrevede nimic pentru ca el este plecat in Angola, la munca. Dar când o sa vina mai mult ca sigur o sa cântam impreuna“, a declarat Mihai Margineanu.


O data cu inceperea Campionatului Mondial de Fotbal din Germania, mai toti barbatii isi lasa orice alta preocupare si nu se mai dezlipesc din fata televizorului o luna intreaga. Mihai Margineanu este exceptia de la regula.


„Nu am nici cea mai mica legatura cu fotbalul. Nu numai ca urasc acest fenomen, dar si tot ceea ce este legat de el. Tot ce se intâmpla la ora actuala in fotbalul românesc este o rusine. Eu unul nu ma duc la meciuri pe stadion pentru ca oamenii se bat, se urasc, se duc acolo ca sa se injure si nu pentru a savura un spectacol. Din cauza aceasta eu unul mai bine stau acasa si ma uit la Fomula 1 sau la schi si nu la fotbal“, a declarat artistul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS