22.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024

Scurte stiri

Kiyomori, samuraiul-robot


Cel mai nou robot japonez s-a plimbat tantos, la sfârsitul saptamânii trecute, printr-un magazin din Tokyo, promovând o gama completa de roboti „de casa“, care pot merge si se pot aseza in pozitii asemanatoare omului. Dupa cum informeaza site-ul Reuters.com, robotul-samurai, numit Kiyomori, dupa un general din secolul al XII-lea (Taira no Kiyomori), se poate deplasa si se poate aseza confortabil in 39 de pozitii. Creatorii sai sustin ca, datorita noii tehnologii folosite, Kiyomori imita mersul uman mai bine decât oricare alt robot biped realizat pâna in prezent, fiind capabil sa isi intinda genunchii in timpul deplasarii.


Cârnatul – „arma crimei“


Politia din Germania a arestat un barbat suspectat ca ar fi ucis o femeie cu un cârnat. Dupa cum informeaza site-ul Reuters.com, procurorii si politistii sustin ca suspectul, de 50 de ani, a fost retinut in urma descoperirii trupului neinsufletit al victimei intr-un apartament din Zwickau, estul Germaniei. In urma primelor cercetari, s-a constatat ca femeia s-a inecat cu un bockwurst (cârnat tipic german – n.r.). Procurorii au mentionat ca suspectul a dat deja o declaratie privind succesiunea evenimentelor care au condus la moartea femeii. Cu toate acestea, inca nu s-a stabilit cum a reusit barbatul sa „administreze“ victimei sale cârnatul – considerat „arma crimei“ in acest caz.


Caravana „Fresh Star“ la Craiova


Campania „Fresh Star – E natural sa câstigi“, lansata de National TV, a venit, pentru doua zile, si in Parcul „Romanescu“ din Craiova. Tinerii care viseaza o cariera in muzica au fost prezenti pe Velodrom, vineri si sâmbata seara, participând la preselectia organizata de postul bucurestean de televiziune. Cele doua câstigatoare care vor reprezenta Bania mai departe in concurs sunt Roxana Ungureanu, de 18 ani, si Simona Roman, de 17 ani. Premiul cel mare al campaniei consta in semnarea unui contract pe un an cu o casa de discuri din Bucuresti, care ii va lansa si promova câstigatorului primul album. In plus, acesta va obtine un contract pentru promovarea imaginii Frutti Fresh.


Umbrela – „arma secreta“ a lui Gwyneth Paltrow


Gwyneth Paltrow a fost fotografiata, recent, aparându-si copiii cu o umbrela. Dupa cum informeaza site-ul Femalefirst.co.uk, cunoscuta actrita americana a folosit umbrela pe post de paravan intre odraslele sale – Apple si Moses – si paparazzi, care se straduiau sa obtina o fotografie cu cei doi micuti. Potrivit mai multor surse din anturajul vedetei, care este casatorita de mai multi ani cu Chris Martin, aceasta se teme ca „armata de fotografi“ care o urmareste pretutindeni ar putea pune in pericol siguranta copiilor sai. „Daca paparazzi vor continua sa ma urmareasca, voi apela la politie. Imi cunosc foarte bine drepturile si nu ma voi opri pâna când nu ii voi vedea in spatele gratiilor“, a declarat actrita.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS