13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinCulorile „imbraca“ locuinta

Culorile „imbraca“ locuinta

Dorinta de intimitate intâlnita la orice cuplu se imprima deseori atât in arhitectura locuintei, cât si in designul interior. Pentru a se bucura de intimitate, de cele mai multe ori proprietarii decid sa realizeze mansardarea casei pentru a obtine spatii mari si deschise.


Un imobil vechi, cu camerele foarte inalte, unde in sezonul rece se poate pierde multa caldura, poate fi reamenajat. Locuinta cuprinde zona de zi (living si bucatarie deschisa), dar si o zona de noapte (dormitor si baie). Acestea se pot deschide printr-un living generos, ce poate servi atât ca zona de primire a oaspetilor, loc de conversatie, cât si ca loc de vizionari TV. Bunul gust al proprietarilor isi poate pune amprenta intr-un spatiu in special prin culorile folosite, care joaca un rol foarte important. Pentru senzatia de aerisire si spatialitate, zugraveala si pardoseala pot fi de culoare alba. Mobilierul simplu, o canapea, un fotoliu si doar doua taburete pot fi in contrast cu albul. Iar pentru ca spatiul sa-si poata pastra nota de eleganta, se poate opta pentru o masuta cu blat dublu din sticla, pe doua niveluri, cel de jos fiind de cele mai multe ori din sticla fumurie.


Amenajare aerisita a zonei de zi


O combinatie foarte inspirata pentru un apartament ce emana bun gust poate fi si alb-rosu, care poate anima si inveseli zona. In living, in proximitatea barului, poate fi amplasat un dulap cu rafturi deschise, obiectele de decor gasindu-si aici locul cu usurinta. Totodata, ambientul livingului poate fi „indulcit“ cu mici obiecte decorative in combinatie cu ghivece mari cu flori amplasate pe margini. Rostul barului amplasat in living este acela de a delimita cele doua spatii ale locuintei, livingul si bucataria, fiind amenajat cu foarte mare atentie atât din punct de vedere estetic, cât si al functionalitatii. Acesta poate fi dotat cu numeroase spatii de depozitare pentru pahare si sticle. In apropierea peretelui pot fi realizate rafturi din inox pentru sticle. In partea opusa pot fi dispuse rafturi rotunde pentru pahare de marimi diferite. Barul poate fi realizat din acelasi material si poate prezenta aceleasi nuante ca ale mobilei de bucatarie. Ca spatiu ce-si afirma modernitatea, bucataria poate prezenta aceleasi texturi intâlnite si in living. Pot predomina inoxul si sticla, regasite atât in componenta mesei si scaunelor, cât si a barului. Pardoseala poate fi aceeasi – ca in living – de culoare alba, iar peretii pot avea aceeasi zugraveala.


Bucataria, spatiu strict functional


Bucataria poate continua nota de eleganta a livingului, cele doua putând fi delimitate de un bar realizat din PAL, cu elemente de sustinere din inox care incânta prin designul modern si printr-o cromatica placuta. Constituindu-se intr-o incapere de sine statatoare, aceasta permite atât desfasurarea activitatilor gastronomice, cât si servirea mesei. Bucataria poate beneficia de un mobilier modern si elegant, pozitionat pe doua laturi. Blatul de lucru poate ingloba toate utilitatile destinate prepararii, fiind dotat cu numeroase sertare dispuse ingenios, astfel incât sa fie „mascate“ totodata locurile mai putin estetice. Din punct de vedere cromatic, bucataria se poate axa pe combinatia maro-alb, foarte des intâlnita in amenajarile moderne. Din aceasta zona nu pot lipsi nici utilitatile performante, intr-un spatiu care se vrea la fel de elegant ca si restul casei. De asemenea, nu trebuie neglijate farmecul si calitatile unei palete de decorare guvernate de alb. In functie de ton, albul poate crea un ambient: romantic, rustic sau contemporan, ori poate impune diverse stiluri interiorului. Din cele spuse de designerii revistei craiovene Casa si biroul, exista trei tipuri de alb: albul cald (cu un ton de galben-ocru), albul rece (cu un ton albastru) si albul pur (fara tente de culoare).


Material realizat in colaborare cu revista Casa si biroul

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS