28.4 C
Craiova
luni, 6 mai, 2024

IA TE UITA!

Romania 1 – ora 21.10


Onoarea familiei Prizzi (Prizzi’s Honor)


Regia: John Huston


In rolurile principale: Jack Nicholson, Angelica Huston, Kathleen Turner


Comedie – 1985


Prizzi este una dintre cele mai puternice familii mafiote, ai carei membri sunt devotati propriului cod al onoarei. Acesta nu prevede insa interzicerea crimei in afara clanului. Charley Partanna (Jack Nicholson), unul dintre asasinii platiti de Prizzi, nu este insa atât de „onorabil“, cel putin in ceea ce priveste sentimentele. Aflându-se la o nunta, el isi paraseste iubita, Maerose Prizzi (Anjelica Huston), simtindu-se atras de frumoasa Irene Walker (Kathleen Turner). Pretinzând ca este consultant financiar, Irene este de fapt un asasin platit, ca si Charley. Dar in momentul in care iese la iveala faptul ca Irene a tradat familia Prizzi, Charley este pus in fata celei mai mari dileme a vietii – sa o ucida pe Irene sau sa se casatoreasca cu ea? Aceasta il ajuta, intr-un fel, pe Charley sa ia decizia corecta, incercând, la rândul sau, sa il asasineze.


Filmul, regizat de John Huston („The Unforgiven“, „The Misfits“), a câstigat aproape 30 de milioane de dolari in box-office. Huston, care a finalizat acest proiect la 79 de ani, a decedat doi ani mai târziu.


Pelicula a obtinut un premiu Oscar (cea mai buna actrita in rol secundar – Angelica Huston), precum si sapte nominalizari.


Filmul a fost notat pe site-ul de specialitate cu 6,8.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS