20.5 C
Craiova
luni, 6 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazinAtentie la razele soarelui!

Atentie la razele soarelui!

Vara, tenul are nevoie de o ingrijire speciala. Dumneavoastra stiti ce reguli trebuie respectate pentru a va pastra un ten fara riduri sau pete inestetice?


Vara, tenul are de suferit, porii se dilata, secretiile sunt mai accentuate, caldura mare face ca acesta sa capete un aspect unsuros (luceste din cauza transpiratiei excesive). Toate aceste efecte inestetice pot fi insa inlaturate daca tineti seama de sfaturile unui specialist in domeniu.


„In acest sezon exista riscul dilatarii porilor, fapt pe care il puteti si dumneavoastra observa la revenirea din concediu când bronzul incepe sa dispara, iar porii apar dilatati“, a precizat Violeta Leonida, cosmeticiana la salonul Marilus. Primul lucru de care ar trebui sa tineti cont este hidratarea puternica. Pe timpul verii este indicat sa consumati multe lichide, fructe si salate de sezon si sa incercati sa diminuati sau chiar sa renuntati la cafea si tutun. De asemenea, cremele de fata trebuie alese cu foarte multa atentie.


„Foarte indicate sunt cremele hidratante, cu factor de protectie (UV) cât mai mare, pentru a evita aparitia petelor maronii sau a pistruilor care dau un aspect neplacut tenului“, a afirmat Violeta Leonida. In afara de ritualul zilnic de ingrijire a tenului (demachiere, tonifiere si hidratare) pe care fiecare femeie ar trebui sa-l respecte, puteti apela si la câteva masti menite sa atenueze efectele caldurii excesive.


Mastile din fructe fac minuni


Cosmeticiana de la Marilus va propune masti usor de preparat, din ingrediente care sunt la indemâna oricui si care au un efect garantat. Astfel, pentru a evita luciul obrazului, indiferent daca v-ati fardat sau nu, Violeta Leonida va recomanda pulverizarea fetei cu o infuzie florala, daca aveti tenul uscat, sau cu apa de alun (se gaseste la plafar), daca aveti tenul gras. Foarte benefica pentru persoanele cu tenul excesiv de gras este gheata. Acestea pot da pe fata cu o bucata de gheata invelita in tifon. Atentie insa, daca suferiti de cuperoza nu este indicat sa apelati la acest truc! Exista solutii si pentru prevenirea dilatarii porilor. Pentru tenurile deshidratate si arse de soare o masca de capsune face minuni. Amestecati doua-trei capsune cu doua linguri de smântâna, aplicati compozitia uniform pe fata, evitând zona ochilor, iar dupa 20-30 de minute indepartati masca prin spalare cu apa calduta.


„Un efect deosebit asupra tenului il are masca preparata din capsune, piersici sau caise bine spalate si zdrobite si care se amesteca cu doua lingurite de miere si putin caimac“, a spus cosmeticiana. Si machiajul dumneavoastra va tine cont de vremea calduroasa. Este indicat sa alegeti rujuri foarte grase, in culori deschise care sa contrasteze cu albul dintilor si bronzul pielii. In caz ca folositi fond de ten, acesta va fi fluid, hidratant si cu factor de protectie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU