16.2 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazin„Proba costumului de baie“, un cosmar pentru europeni

„Proba costumului de baie“, un cosmar pentru europeni

Pentru sapte europeni din zece s-a declansat deja panica in vederea apropiatei „probe a costumului de baie“. Daca doamnele se tem pentru soldurile „damigeana“, pentru posteriorul mult prea rotunjor sau pentru celulita, domnii au si ei temerile lor, una dintre ele fiind, cum era de asteptat, burtica.


Toate centrele de infrumusetare, salile de sport sau scolile de dans au fost luate cu asalt. Obiectivul este ambitios: pierderea in medie a doua marimi si revenirea la marimea 42, in cazul doamnelor, si 50, pentru domni. Metoda este mereu aceeasi: arderea grasimilor si multa miscare. Insa, pentru cei care doresc sa transpire in sala de antrenament, exista noutati. In acest an, la moda este asa-numitul „belly dance“, altfel spus seducatorul dans se executa din buric si a fost relansat in ultima perioada de solista sud-americana Shakira. Câteva kilograme distribuite in locurile potrivite se transforma intr-o extraordinara arma de seductie. Probabil din acest motiv multe amatoare de fitness renunta la lungile si obositoarele sedinte de spinning si aerobic, pentru a se dedica trup si suflet sugestivelor miscari de solduri. Urmeaza artele martiale: Ju Jitsu, Thai Box, Kobudo sau kung fu si karate. In plus, masajele aromaterapeutice, tehnicile indiene (ayurvedice) si talasoterapia sunt cuvintele de ordine pentru cei care aleg centrele de infrumusetare. Europenii lenesi prefera relaxarea din centrele de infrumusetare, concentrându-si atentia pe metode de „slabire“ ceva mai exotice. Cel mai solicitat este masajul ayurvedic, o tehnica de origine indiana, bazata pe stimularea unor anumite puncte energetice care imbunatatesc sistemul respirator, indeparteaza tensiunile musculare si stimuleaza functiile biologice ale corpului, reechilibrând organismul.


Bisturiul – ultima solutie pentru o silueta de vis


Europenii cu dare de mâna recurg la bisturiul chirurgului estetician. „Sezonul estival este aproape, insa mai este timp pentru a va repune in forma. Doua din trei femei care se adreseaza acum chirurgului estetician fac asta doar pentru ca vor sa nu aiba probleme atunci când apar pe plaja. Vor sa se bucure la maximum de timpul petrecut la soare, sa apara cu o silueta perfecta, fara sa probeze fel de fel de haine de plaja care sa le acopere kilogramele in plus acumulate in zonele critice in timpul iernii“, spune chirurgul estetician Giulio Basoccu. Cele mai solicitate interventii estetice de sezon vizeaza eliminarea celulitei: liposuctii si mai ales mini-liposuctii, mesoterapie, masaje linfodrenante si fel de fel de tratamente executate cu aparate specifice pentru a combate aspectul „coaja de portocala“ al pielii. Insa poate ar fi mai bine sa abandonati bisturiul si sa acordati atentie sfaturilor bunicii: un pic de miscare, multa apa si alimentatie sanatoasa. Mult mai ieftin si, categoric, mai putin dureros.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS