14.2 C
Craiova
vineri, 3 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazinCamasa, vedeta sezonului

Camasa, vedeta sezonului

Incontestabil, vedeta acestui sezon este camasa, un accesoriu care n-ar trebui sa lipseasca din garderoba nici unei femei. Si astfel, barbatii mai pierd un articol vestimentar care pâna nu demult le apartinea doar lor.


Dupa ce o perioada camasa a fost ignorata de designerii vestimentari, in acest sezon ea isi reintra in drepturi. Daca vreti sa fiti in pas cu moda, este nevoie ca vara aceasta sa aveti in garderoba cel putin o camasa. Si dupa ce creatorii de moda au decretat ca se poarta camasile, magazinele din Craiova n-au putut decât sa se conformeze. Fie ca este sau nu vorba despre magazine care comercializeaza haine de firma, oferta de camasi de pe piata craioveana este considerabila.


Apare totusi o intrebare fireasca: de ce atâta interes pentru o banala camasa? In primul rând, pentru ca poate fi folosita in cadrul mai multor stiluri vestimentare, de la tinuta tip business, pâna la cea casual sau chiar elegant. O puteti asorta la clasicele costume business pentru o zi la birou, la o pereche de pantaloni nepretentiosi pentru o plimbare in parc.


Pentru o tinuta aparent neglijenta (este vorba totusi de o neglijenta studiata), nu aveti nevoie decât de un pulover sport si o camasa croita dupa un model clasic. Nu trebuie decât ca mânecile camasii sa fie mai lungi decât cele ale puloverului, iar partea de jos a camasii sa nu fie bagata in pantaloni, ci lasata in exterior, la vedere.


In plus, in anumite situatii acest articol vestimentar poate fi folosit drept paravan, adica atunci când vreti sa imbracati un top indraznet sau o bluza cu un decolteu generos, puteti lua o camasa peste. In ceea ce priveste materialele din care sunt realizate camasile, acestea sunt pentru toate gusturile si toate buzunarele: in, bumbac, voal (pentru o seara in club) sau din combinatii: bumbac si elastan, vâscoza si acril, poliamida si elastan, poliester si elastan.


Nuante in ton cu sezonul estival


Modelul trebuie insa ales in functie de conformatia dumneavoastra si de tinuta pe care o preferati. Iata doar o parte dintre modelele de care dispun magazinele craiovene: camasi cu taietura orizontala si prindere cu gaici, cu pense si tigheluri, petrecuta, cu mansete pentru butoni, cu incretituri, mulate pe corp sau chiar fara nasturi. Nu ocoliti nici iile, care sunt la moda, mai ales ca si stilul vintage este pe val.


Si pentru ca imaginatia designerilor nu cunoaste limite, de câteva saptamâni in magazinele craiovene si-a facut aparitia rochia-camasa. O puteti gasi in diverse modele: cu centura pe sold, pe talie sau fara, cu nasturi sau nu, cu mâneci indoite, mai lunga sau mai scurta, insa da celor care o poarta un aer seducator de neglijenta, adica se potriveste de minune cu replica: „M-am imbracat azi-dimineata in graba cu ce-am gasit! Nu stiam ca-mi sta asa bine!“. Si daca vreti intr-adevar sa respectati intru totul recomandarile designerilor, rochia-camasa trebuie sa fie confectionata din materiale usoare (bumbac sau in) si in culori deschise, in ton cu sezonul estival. Daca sunteti insa o fire nonconformista, atunci cu siguranta va va placea sa purtati rochia-camasa mai scurta peste o pereche de blugi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS