14.5 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinPicatura de cunoastere

Picatura de cunoastere

Elvis Presley, in umbra fratelui sau


Multi fani ai lui Elvis Presley inca se intreaba cum ar fi fost lumea daca fratele geaman al regelui rock’n roll-ului ar fi trait; ar fi supravietuit mai mult? Viata ar fi fost mai bânda cu el, permitându-i sa se bucure de faima si succes pentru mai mult timp?


Elvis Aron Presley s-a nascut pe 8 ianuarie 1935, la scurt timp dupa fratele sau geaman, pe nume Jesse Garon Presley. Trupul neinsufletit al lui Jesse a fost pus intr-o cutie de carton si ingropat chiar a doua zi, intr-un mormânt fara nume din cimitirul Priceville, Tupelo, Mississippi.


Potrivit psihologului Peter Whitmer, autor al cartii „The Inner Elvis“, din 1996, de cele mai multe ori, oamenii care au avut frati gemeni isi petrec intreaga viata incercând sa se dedubleze.


Se pare ca insasi mama artistului, Gladys, a declarat la un moment dat ca moartea lui Jesse l-a determinat pe Elvis sa faca „atât de multe lucruri extraordinare“. Whitmer, pe de alta parte, sustine ca fratele geaman care supravietuieste oscileaza permanent intre a-si gasi propria unicitate si a umple golul lasat de cealalta jumatate.


Potrivit prietenilor si mai multor membri ai familiei, in ultimii ani de viata, Presley obisnuia sa mearga foarte des la mormântul fratelui sau pentru a-i vorbi. Se pare ca in acel loc regele se simtea cel mai bine, chiar daca nimeni nu a reusit vreodata sa gaseasca locatia exacta a mormântului.


Inainte de moartea lui Vernon Presley, tatal gemenilor, prietenii familiei au dorit sa afle unde este mormântul lui Jesse, insa acesta nu a reusit sa isi aminteasca locul.


Ramasitele mamei lui Presley au fost inhumate pe domeniul „Graceland“, alaturi de cele ale lui Vernon. Tot acolo a fost pusa si o piatra funerara cu numele lui Jesse.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS