32.3 C
Craiova
luni, 17 iunie, 2024
Știri de ultima orăMagazinHugh Jackman - supereroul „galant“ al Hollywoodului

Hugh Jackman – supereroul „galant“ al Hollywoodului

Hugh Jackman a fost declarat recent „cel mai galant actor“ de la Hollywood, desi, in mod ironic, el a devenit cunoscut cu rolul supereroului Wolverine. Surprinzator, artistul a „furat“ acest titlu chiar de la cel pe care il va infrunta in aceasta vara in box-office – Tom Cruise.


Dupa cum informeaza site-ul Femalefirst.co.uk, cei doi actori de actiune din „Misiune Imposibila 3“ si „X-Men: The Last Stand“ sunt extrem de diferiti; in timp ce Cruise este in stare sa faca spectacol la o emisiune televizata difuzata la nivel national, Jackman prefera o viata linistita, cât mai departe de lumina reflectoarelor. Dar acest lucru nu inseamna ca nu se bucura de aprecierea fanilor.


Artistul australian, de 37 de ani, a fost inclus, in ultimii cinci ani, in lista celor mai frumosi 50 de oameni, realizata de People. De asemenea, el a fost solicitat sa interpreteze rolul lui James Bond in noul film, insa Jackman pare sa se incapatâneze in dorinta lui de a nu iesi din anonimat. Dar nimeni nu poate spune ca anonimatul nu are si partile sale bune: recent, actorul si-a sarbatorit a zecea aniversare a mariajului sau cu actrita Deborra-Lee Furness, cu care are doi copii adoptivi – Oscar Maximillian si Ava Eliot.


Printre rolurile refuzate de australian se mai numara si cel interpretat de Richard Gere in blockbuster-ul „Chicago“.


„Am considerat ca sunt prea tânar pentru a da viata acestui personaj. Imi amintesc ca, imediat dupa ce am anuntat producatorii ca nu le accept oferta, m-am gândit, pentru câteva momente, daca nu cumva am facut cea mai mare greseala din viata. Cu toate acestea, am stiut inca din prima clipa ca trebuia sa iau aceasta decizie“, a declarat actorul.


Teatrul – prima iubire a lui Jackman


Chiar de la inceputul carierei, Jackman a refuzat o serie de roluri pentru a-si putea termina studiile in dramaturgie. Aceasta decizie a dat roade curând. Australianul a avut ocazia sa colaboreze cu Trevor Nunn, a jucat pe Broadway si in West End si a fost nominalizat la premiile „Olivier“ pentru rolul sau din „Oklahoma!“. Tot acest rol i-a adus aprecierea regizorului Ryan Singer, creatorul primului film „X-Men“.


Initial, Singer dorise ca Dougray Scott sa interpreteze rolul lui Logan (Wolverine), dar acesta trebuia sa inceapa filmarile la „Misiune Imposibila 2“. Astfel, s-a nascut un nou star.


Ca marturie pentru buna sa educatie, Jackman isi cere scuze de fiecare data când il intâlneste pe Scott pentru ca i-a „furat“ rolul. „Initial, nu am avut suficient curaj pentru a spune «Multumesc». Pâna la urma, am considerat ca este mai bine sa-mi cer scuze“, a declarat artistul.


Potrivit sursei citate, dupa primul film din seria „X-Men“, care a inregistrat un succes imens, actorul a dorit sa demonstreze publicului ca poate juca si in pelicule mai serioase, destinate unui public adult. „Swordfish“, lansat in 2001, trebuia sa fie marea sa sansa, dar atunci au avut loc evenimentele din 11 septembrie. Astfel, filmul a fost interzis in multe cinematografe din cauza subiectului sau – terorismul. A urmat comedia „Kate si Leopold“, care nu a avut insa succes in box-office. Totodata, „Van Helsing“ nu a fost deloc pe placul criticilor de film, fiind descris in revista Rolling Stone drept „un film tipator“.


Jackman a constatat ca numele sau devenise aproape sinonim cu mutantul Wolverine. Pentru ca publicul pare sa nu-l mai accepte in alte roluri, starul a decis sa dea viata din nou eroului sau. In noul film, echipa X-Men, condusa de Charles Xavier, al carui rol este interpretat de Patrick Stewart, trebuie sa lupte impotriva evolutiei care ia forma unei foste membre a grupului de mutanti.


In timpul filmarilor, Wolverine a fost „victima“ lui Ashton Kutcher, la emisiunea „Punk’d“. In cea mai elaborata farsa difuzata vreodata de MTV, Brett Ratner (regizorul peliculei „X-Men: The Last Stand“) l-a convins pe actor sa aprinda un gratar „aranjat“, din cauza caruia a fost incendiata presupusa vila, de 14 milioane de dolari, a regizorului.


„Organizatorii emisiunii aveau explozibili, fum si tot ceea ce le trebuia pentru o deflagratie in toata regula. Eram foarte speriat. Mi s-a spus ca mai explodasera trei case in spatele celei pe care o vedeam eu. Eram foarte convins ca ucisesem pe cineva. Când unul dintre actori mi-a spus ca era vorba despre o farsa, ma gândeam: Cum poate sa glumeasca intr-un moment ca acesta?“, a spus actorul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS