12.6 C
Craiova
sâmbătă, 4 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazinSurse de iluminat si decoratiuni interioare

Surse de iluminat si decoratiuni interioare

Locuinta inseamna inainte de toate confort si utilitate. In secolul XXI nu s-a schimbat foarte mult modul de amenajare a unei locuinte, la moda sunt aceleasi utilitati, insa gama care este pusa acum la dispozitia clientilor de magazinele de specialitate este diversificata.


De la modelul clasic, pâna la modelele futuriste si extravagante, corpurile de iluminat sunt expuse in magazine intr-o gama foarte variata. Puteti alege intre candelabre, plafoniere, aplice, lampi cu picior si veioze. Chiar si in ceea ce priveste iluminatul exterior, oferta este mai mult decât satisfacatoare, clientii având de ales intre plafoniere, pitici de gradina, corpuri de iluminat suspendante, stâlpi luminosi cu preturi cuprinse intre 100 RON si 350 RON.


„Design-ul a evoluat. Nu mai sunt doar acele lustre cu brate si lampadarul cu abajurul din material textil. In ultimul timp se cauta spoturile, lampile economice, lustrele placate cu aur de 24 K si cele argintii placate cu crom. Au un design foarte modern si minimalist. Cu toate acestea, clasicul se vinde cel mai bine, dar asta tine si de interiorul cladirii“, a declarat Mihaela, vânzatoare intr-un magazin de corpuri de iluminat.


Preturile lustrelor incep de la 250 RON si pot ajunge pâna la 8.000 RON. Candelabrele cu cristale Swarovski, folosite pentru iluminarea scarilor interioare, sunt unice in eleganta lor prin design si stralucirea formelor. Pretul unei asemenea bijuterii este de aproximativ 5.000 RON. Dintre corpurile de iluminat pentru interior, veiozele sunt si ele la mare cautare. Preturile incep de la 53 RON pentru cele din sticla si pot ajunge la 1.700 RON pentru cele cu variator si placate cu aur de 24 K.


Oglinzile sunt si ele obiecte care pot da luminozitate casei prin reflectia luminii. Acestea sunt din cristal si au o rama aplicata pe care sunt prinse cristale. Preturile acestora variaza in functie de dimensiuni si pot ajunge pâna la 2.500 RON.


Nici camerele pentru copii nu au fost uitate. Corpurile de iluminat se gasesc intr-o varietate foarte mare cu preturi incepând de la 70 RON pâna la 180 RON.


Perdelele, un accesoriu nelipsit al locuintei


Cu motive florale, degradeuri, forme geometrice, sau brodate, perdelele din organza se numara printre produsele cele mai cautate pentru decoratiuni interioare. Acestea se gasesc in magazine la preturi cuprinse intre 14 RON si 50 RON. Oferta de perdele este completata cu perdele din tesaturi de tip in, având pretul de 30 RON pe metru liniar, perdele pentru bucatarie si perdele pentru camerele copiilor decorate cu modele inspirate din lumea desenelor animate.


„Pentru o camera care este mai putin mobilata se folosesc perdelele cât mai colorate, pentru a nu da interiorului un aspect de gol, iar pentru spatiile mai incarcate se merge pe acele perdele mai simple, eventual brodate“, a declarat Milica Avramescu, vânzatoare.


Perdelele le puteti asorta cu galerii din lemn de fag aburit, ale caror preturi variaza in functie de dimensiunile dorite (22 RON pe metru liniar).


Un aspect deosebit se poate da camerei si cu ajutorul pernelor de ornament din matase cu volane sau din plus cu franjuri, care au preturi incepând de la 20 RON. Paturile din plus care se pot folosi atât pentru acoperit, cât si sub forma de cuverturi se gasesc la preturi pornind de la 200 RON.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS