13.7 C
Craiova
vineri, 3 mai, 2024

Scurte stiri

Bisturie noi pentru ginecologi


Ministerul Sanatatii a alocat Spitalului de Urgenta Craiova un miliard de lei pentru achizitionarea de instrumentar nou. Potrivit conducerii unitatii sanitare, de investitie vor beneficia clinicile de obstetrica – ginecologie, care se confrunta in prezent cu probleme serioase in privinta dotarii. „Avem probleme mari cu ustensilele; unele au inceput sa rugineasca si, pâna acum, nu am avut bani pentru inlocuirea lor. Acum avem ocazia sa ne imbunatatim aceste dotari. De banii alocati vom cumpara truse medicale, cu toate ustensilele necesare: bisturie, foarfeci, departatoare etc. Mai asteptam doar avizul de la minister, pentru a putea sa organizam licitatia“, a declarat conf. dr. Florin Petrescu, directorul general al Spitalului de Urgenta Craiova. (S.T.)


Taximetristii, amendati de primarie


Primaria Craiova a realizat saptamâna aceasta o noua razie printre taximetristii craioveni. De data asta au fost luati in vizor cei care foloseau statiile din zona garii si a complexului Baba Novac. In urma controalelor au fost sanctionate doua societati comerciale, cu câte zece milioane lei, si patru persoane fizice independente, cu câte un milion de lei. Viceprimarul Gheorghe Nedelescu a precizat ca o parte din taximetristi nu au putut fi supusi controlului deoarece s-au facut nevazuti la aparitia reprezentantilor legii.  (R.M.)


Ajutor din Bucovina


Inspectoratul Scolar Judetean (ISJ) Suceava a strâns 50 de milioane de lei pentru a ajuta un cadru didactic din sudul tarii, a carui gospodarie a fost afectata de inundatiile recente. „Am sunat la Inspectoratul din Dolj si am rugat sa ne comunice numele unui profesor sinistrat. S-a deschis un cont la BCR, iar banii vor fi luati direct de acesta. ISJ Dolj stie exact cine sunt cei mai afectati, cei mai loviti de aceasta nenorocire“, a spus seful ISJ Suceava, prof. Petru Carcalete. Suma a fost donata de inspectorii scolari si de câtiva profesori. (C.N.)


Bugetul la medicamente, majorat din nou


Bugetul pentru medicamente compensate si gratuite se va majora din nou. Potrivit Casei de Asigurari de Sanatate (CAS) Dolj, farmaciile vor putea elibera mai multe medicamente compensate si gratuite, incepând din luna iulie, ca urmare a deblocarii de catre Casa Nationala de Asigurari de Sanatate a rezervei de 10%. (S.T.)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS