17.8 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinHammamet - Paradisul tunisian

Hammamet – Paradisul tunisian

Atât pentru turisti, cât si pentru tunisieni, Hammamet a devenit echivalentul cuvântului „vacanta“; un adevarat „Saint Tropez“ al Tunisiei. Hammamet este un stil de viata, un loc in care va puteti intâlni vechii prieteni sau va puteti face altii noi.


Golful Hammamet adaposteste kilometri intregi de plaje fermecatoare si hoteluri moderne dedicate confortului oaspetilor lor. La fel ca multe alte locatii din Tunisia, regiunea a fost cucerita de multe ori de-a lungul istoriei sale. In 1602, Hammamet a fost preluat de Cavalerii de Malta, care s-au deghizat in musulmani si au cântat muzica araba pentru a trece de portile cetatii.


Printre principalele atractii din Hammamet se numara orasul Nabeul. Acesta se intinde pe aproape doi kilometri si gazduieste cele mai bogate târguri, sau „medina“ cum le spun localnicii. Acestea sunt mereu aglomerate de mestesugari care incearca sa-si vânda obiectele lucrate manual. De asemenea, nu trebuie sa pierdeti ocazia de a vizita Kasbah – citadela construita in secolul al XV-lea, cu ziduri inalte si ruine romane. Totodata, in Nabeul sunt nenumarate stradute strâmte, buticuri si câteva dintre cele mai interesante piese ale arhitecturii arabe. De remarcat sunt usile locuintelor care au un design deosebit.


Insa punctul forte al golfului rezida in plajele intinse, cu nisip fin. Printre cele mai cunoscute se numara „Iberostar Phenicia“, care se afla la aproape cinci kilometri de centrul Hammamet-ului. Firele aurii ale nisipului, apa limpede si panorama magnifica de-a lungul golfului ofera vizitatorului o lume de vis. Plaja este inconjurata de câteva dintre cele mai luxoase hoteluri din tara, turistii având posibilitatea sa se cazeze foarte aproape de acest paradis terestru.


Urmeaza plaja „Yasmine“. Dupa numai patru kilometri parcursi din oras pâna la aceasta intindere de nisip, va puteti bucura in voie de apa albastra, un pic sarata, de baile de soare si de bronzul auriu caruia ii veti duce dorul in lunile de iarna.


Restaurante


Unul dintre cele mai recomandate restaurante din Hammamet este „Berber“, unde se servesc, in principal, specialitati din peste. Localul este situat pe partea opusa fata de principala piata din Nabeul, la al treilea etaj al unei cladiri specific arabe. Preparatele proaspete si delicioase din peste sau fructe de mare sunt servite din abundenta, restaurantul oferind clientilor sai o atmosfera extrem de prietenoasa. Urmeaza cafeneaua „Sidi Bou Hidid“. Situat foarte aproape de restaurantul „Berber“, localul ofera cele mai fierbinti si aromate cafele din oras. De asemenea, doritorii pot servi ceaiuri tari cu prajiturele de casa sau pot fuma narghilea cu aroma de mar si scortisoara.


Daca doriti sa va impresionati partenerul sau partenera si sunteti in cautarea unui restaurant romantic, „Neptun“ este cel mai potrivit loc. Panorama de vis si valurile abia simtite ale marii va vor da impresia ca va aflati intr-o gondola. In plus, de acolo puteti admira intregul golf in timp ce va alegeti meniul.


Pentru persoanele doritoare de distractie exista si câteva cluburi de noapte, cel mai frecventat fiind „Latinos!“. Muzica si atmosfera din acest local va vor face sa va simtiti la fel de bine ca in cluburile din cele mai moderne capitale europene.


Festivaluri


Bucuria de a trai a tunisienilor se reflecta perfect in festivalurile lor. Chiar si cele mai mici sate, uitate parca de timp, sarbatoresc evenimente speciale precum Ziua Recoltei, inceperea sezonului de pescuit sau venirea primaverii.


Vizitatorii sunt intotdeauna primiti la aceste sarbatori, ba chiar sunt indemnati sa participe la dansuri, sa bea o ceasca de ceai sau doar sa priveasca la ceea ce se intâmpla in jurul lor.


Festivalul saharian este cel mai special, oferindu-le turistilor un peisaj de vis, cu miraje si dune de nisip. Alt eveniment de interes este festivalul „Douz“ – o adevarata poarta catre desert – care ofera turistilor sansa de a fi martori la câteva dintre cele mai vechi obiceiuri ale localnicilor. Locurile de pornire sunt satele de la marginea desertului, cele care separa lumea civilizata de marea infinita a nisipului. Punctele finale de destinatie sunt Mehares si Sahara.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS