12.8 C
Craiova
joi, 2 mai, 2024

Scurte stiri

La fiecare 33 de secunde se destrama o familie


Vremuri grele pentru mariajele de pe Batrânul continent. Dupa cum informeaza Tgcom.it, in tarile din Uniunea Europeana se destrama aproape doua cupluri pe minut, mai exact, la fiecare 33 de secunde doi soti isi spun adio. Dupa un calcul simplu, rezulta ca intr-un an sunt distruse aproape un milion de mariaje. Potrivit statisticilor, o casnicie din doua se termina cu un divort. Aceste date sunt mentionate intr-un raport al Institutului de Politica Familiala care va fi prezentat in aceste zile Parlamentului European, la Bruxelles. Studiul, intitulat „Evolutia familiei in Europa 2006“, prezinta o situatie definita ca fiind alarmanta, mai ales daca este raportat la numarul total al cetatenilor din Uniunea Europeana, care este de aproximativ 500 de milioane. Potrivit aceluiasi studiu, cu o crestere de 89 la suta, Portugalia este tara unde s-a inregistrat cel mai mare numar de divorturi in ultimii zece ani, urmata de Italia, cu 62 la suta, si Spania, cu 59 la suta. Cele mai fragile mariaje par a fi in tarile baltice, in Lituania inregistrându-se 3,2 divorturi la fiecare o mie de persoane si in Estonia 3,1 divorturi, iar cele mai devotate cupluri le gasim in Grecia si Slovenia, cu 1,1, respectiv 1,2 divorturi la mia de locuitori.


Cuplul Beckham isi vinde casa din Franta, pentru ca este bântuita


Fotbalistul David Beckham si sotia sa, Victoria, au decis sa vânda locuinta luxoasa situata in sudul Frantei, pentru ca, sustin ei, este bântuita, informeaza site-ul Skynet.be.


Când au cumparat-o, nimeni nu le-a spus celor doua vedete ca fantoma fostului proprietar, Leslie Duck, mai bântuie si acum locuinta din secolul al XIX-lea, situata in satul Baregemon, in apropiere de Coasta de Azur. Fostul proprietar s-a sinucis in 2001. Abia dupa ce au cumparat casa, la pretul de 2,55 milioane de dolari, cei doi au aflat „particularitatea“ bunului lor. Victoria Beckham s-a ingrozit si a refuzat sa mai puna piciorul in acea casa. Dupa trei ani, cuplul a decis in sfârsit sa scape de aceasta locuinta.


Sean Connery – cel mai sexy pensionar


Legendarul actor scotian Sir Sean Connery l-a devansat pe starul serialului Star Trek, actorul Patrick Stewart, in topul celor mai sexy pensionari din Marea Britanie. Fostul James Bond a ocupat locul intâi, la mare distanta de colegii sai de breasla, cel de-al treilea loc pe podium fiind ocupat de alta legenda a Marii Britanii, legendarul Sir Anthony Hopkins. Urmatoarele pozitii in clasament sunt ocupate de Sir Michael Caine si de starul muzicii pop, Sir Cliff Richard. In ceea ce le priveste pe cele mai sexy pensionare, titlul i-a revenit lui Dame Helen Mirren, care a devansat-o in clasament pe fosta Bond girl, Honor Blackman. Fosta „doamna de fier“ a Marii Britanii, Margareth Thatcher, apare si ea in clasament, in deloc onoranta postura de cea mai neatragatoare pensionara din Regatul Unit.


David Blaine nu a reusit sa doboare recordul subacvatic


David Blaine, iluzionistul american care a decis sa isi petreaca opt zile intr-un acvariu sferic de 2,5 metri, instalat in inima Lincoln Center, marele centru cultural din Manhattan, a iesit invins din lupta sa cu apele. Noul Houdini, cum ii place sa i se spuna, nu a reusit in tentativa sa de stabilire a unui nou record mondial la apnee (oprirea respiratiei), care actualmente este de opt minute si 58 de secunde, el reusind sa isi tina respiratia doar sapte minute si opt secunde. „A fost oribil“, a spus magicianul, nevoit sa se recunoasca invins in fata recordului precedent de 8,58 secunde, detinut de germanul Tom Siestas. In momentul când parea ca totul se va incheia cu o izbânda si ca recordul lui Siestas va deveni istorie, Blaine si-a pierdut brusc controlul asupra respiratiei, obligându-i pe organizatorii evenimentului sa trimita doi scafandri sa il aduca pe magician la suprafata. Blaine, vizibil afectat, a fost pentru câteva secunde inconstient, in timp ce medicii i-au aplicat imediat tubul de oxigen. In cele din urma, Blaine si-a revenit. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS