14.2 C
Craiova
joi, 2 mai, 2024

La Gorgi

Localurile care dispun si de spatiu pentru terasa n-au ezitat sa le faca functionale. Este si cazul restaurantului Gorgi’s, care are o terasa frumoasa, cu mese asezate printre copaci infloriti. Cu toate acestea, am ales sa servesc masa in interior si nu mi-a parut rau deloc.


Restaurantul Gorgi’s nu este foarte spatios, insa are un design interior de invidiat. Elementele de fier forjat care delimiteaza ferestrele mari si „impodobesc“ peretii colorati in nuante de portocaliu (am mai spus, cu alta ocazie, ca alegerea acestei nuante pentru peretii restaurantelor are o explicatie care tine de psihologia culorilor: portocaliul creste apetitul), decoratiunile murale – „tablouri“ (mai degraba niste desene) in lemn, mastile „exotice“ (una reprezinta o regina egipteana, iar alta o masca mortuara a unui faraon), un opait – toate vin sa intregeasca un spatiu in care si-au gasit de minune locul si un semineu in stil vechi si o soba (nefunctionale, bineinteles, deoarece pentru incalzire exista radiatoare moderne), precum si un dulapior mic, asezat intr-un colt, in care se pastreaza vesela.


Ospatarul, „dotat“ cu o camasa galbena (alegerea culorii se potriveste de minune cu nuantele in care este decorat intregul local) pe care este scris si numele celui care te serveste, este amabil, face recomandari din meniul bogat si iti ofera alternative, in functie de preferinte. Recomandarea care mi s-a facut a fost specialitatea casei, pe care am refuzat-o politicos, fiind vorba de un snitel (chiar si pufos, asa cum spune meniul). Am pastrat cartofii gratinati pe care i-am „asortat“, la indicatiile ospatarului, la o portie de palmotel, o combinatie de carne de porc si piept de pui cu ciuperci. Felul de mâncare ales a fost delicios, iar cartofii gratinati, mai buni decât in orice restaurant in care am mâncat pâna acum.


La capitolul dezamagiri insa pot trece muzica moderna, dar tinuta la un volum foarte ridicat, facând practic imposibila o conversatie la un nivel normal tonalitatii vocii si toaleta unde, cu siguranta, este loc de mai bine: le-ar fi de folos niste hârtie igienica, sapun, o usa care sa se inchida mai usor si, eventual, cineva care sa stie sa foloseasca mopul cu indemânare.


Una peste alta, mi-a placut la Gorgi’s. Cu riscul de a ma repeta, din punct de vedere al designului interior, numai de bine. Iar preturile nu sunt tocmai mari, având in vedere ca felul de mâncare pe care l-am ales se bazeaza, in special, pe carne, iar o garnitura si o salata sunt, daca nu obligatorii, cel putin binevenite.


„Gorgi’s“ – Calificative


Calitatea preparatelor ***


Comportamentul


personalului ***


Atmosfera ****


Preturi **


Curatenie **


Legenda calificative


Calitatea preparatelor


**** te lingi pe degete


*** gustoasa


** nu am murit mâncând-o


* doar daca esti mort de foame


Comportamentul personalului


**** omniprezent


*** aproape „indiscret“


** indiferent


* „absent“


Atmosfera


**** ca intre prieteni


*** de bun gust


** relaxanta


* obositoare


Preturi


**** pentru VIP-uri


*** in ziua de salariu


** acceptabil


* pentru orice buzunar


Curatenie


**** „farmacie“


*** curat


** satisfacator


* mai bine abtine-te

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU