13.6 C
Craiova
duminică, 5 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazinCristian Banateanu - pe culmile succesului

Cristian Banateanu – pe culmile succesului

Cristian Banateanu, solist de muzica populara, si-a lansat saptamâna trecuta, pe terasa unui restaurant craiovean, cel de-al treilea album din cariera.


Evenimentul s-a bucurat de o intensa mediatizare, astfel ca sala s-a dovedit a fi neincapatoare pentru sutele de oameni veniti sa asculte si sa-si felicite interpretul preferat. Tineri, vârstnici, parinti si copii au sosit, cu mult inainte de ora anuntata, pentru inceperea spectacolului, sa-i transmita solistului, prin aplauze, gândurile cele mai frumoase.


Spectacolul a fost deschis si coordonat pe intreaga sa durata de cea care i-a stat alaturi inca de la inceputul carierei lui, Jeni Nicolau, care a si semnat textele celor mai recente albume ale lui Cristian Banateanu, „Saracu se face al dracu’“ si „Pe cine nu lasi sa moara nu te lasa sa traiesti“. „Colaborarea cu Cristi Banateanu am inceput-o acum doi ani, când a venit la mine pentru a-i scrie materialul pentru primul compact disc, «Saracu’ se face al dracu’», cu care a avut foarte mare succes, iar intr-un timp relativ scurt, adica nici un an, m-am apucat de lucru la cel de-al doilea. Cristi Banateanu are un mare succes si prin faptul ca in piesele sale se regasesc cei din public, ascultatorii. A fost foarte grea trecerea de la amatori la profesionisti pentru ca nu e deloc usor sa realizezi acest lucru. Cristi s-a bucurat de succes imediat si eu a trebuit sa lupt ca o fiara pentru ca nu las pe nimeni din breasla mea, dintre cei mai mari, sa se ia de cei pe care eu ii conduc la inceput de drum si le indrum primii pasi“, a declarat Jeni Nicolau.


Reusita spectacolului de joi seara s-a datorat si orchestrei Ansamblului „Maria Tanase“, condusa de dirijorul Nicu Cretu, care si-a pus amprenta asupra aranjamentului muzical al noului material discografic lansat. „Este un om care munceste foarte mult, este un consecvent atunci când se apuca de ceva, nu se lasa pâna când nu duce la bun sfârsit si la un nivel superior ceea ce face. Este un bun prieten, este un iubitor de oameni, ceea ce inseamna ca este iubitor de Dumnezeu. Imediat dupa ce interpreteaza câteva piese muzicale iti dai seama ca este un adevarat iubitor de frumos, pentru ca el realizeaza o legatura cu cel care-l asculta. In cariera mea de 35 de ani de slujitor al folclorului, intotdeauna m-am bucurat când am intâlnit asemenea oameni care transmit ceva prin cântec. Cristian Banateanu este un astfel de om. El abordeaza prin excelenta cântecul de petrecere, cântecul comercial si cântecul contemporan. Poate acesta ar fi un motiv pentru care are un foarte mare succes“, a spus Nicu Cretu.


„Publicul este a doua mea familie“


Printre cei veniti la lansare pentru a-i adresa cuvinte de incurajare lui Cristian Banateanu, dar de data asta, prin cântec, s-au numarat si Mirela Radu, Victorita Lacatusu, Valentin Andrei, Ileana Ciuculete, Mihai Mihalache, Neta Soare, Maria Loga sau Petrica Mâtu Stoian, cel mai asteptat de publicul craiovean si care, venit special de la Botosani pentru a participa la lansarea de album a lui Cristi Banateanu, a declarat: „Il salut pe Cristi si il felicit pentru tot ceea ce a facut pâna acum. Sa stii ca noi vom fi alaturi de tine. Sa nu ne dezamagesti si, in primul rând, sa nu dezamagesti publicul. Mult succes in viitor si tot ceea ce iti doresti in viata“. In replica, solistul felicitat a afirmat: „Cel mai mare exemplu pentru mine, ca si comportament, a fost Petrica Mâtu Stoian“.


Indemnuri si sfaturi a mai primit Cristian Banateanu si de la alti interpreti de muzica populara cu experienta bogata in activitatea pe care o desfasoara, asa cum este Maria Loga, care a precizat: „Cristi, sa-ti dea Dumnezeu putere sa mergi mai departe. Este un drum greu, pe care l-ai ales cu dragoste si singurul meu sfat este sa iubesti publicul si sa ai incredere in el. Publicul te ridica, publicul te coboara. Sanatate, putere de munca, succes, implinire, fericire si ce-mi doresc pentru mine iti doresc si tie“.


Ileana Ciuculete, la rândul ei, a adus cuvinte de lauda lui Cristian Banateanu, afirmând: „La acest moment fericit pentru el a contribuit si sotia lui, Viviana. Sotul si sotia sunt cei mai apropiati prieteni. Pe Cristi il cunosc de mult timp, am cântat impreuna la nunti pentru ca nunta este cel mai traditional spectacol al românilor. Acolo se cânta de toate, acolo vezi adevarata valoare a unui artist. In afara de marele talent al lui Cristi, cel mai mare talent al lui este omenia“.


Noul album al interpretului se intituleaza „Pe cine nu lasi sa moara nu te lasa sa traiesti“, despre care artistul declara: „Albumul este continuarea albumului «Saracu’ se face al dracu’» si se compune din 14 piese, textele fiind compuse de doamna Jeni Nicolau, iar de orchestratie s-a ocupat Ansamblul «Maria Tanase». Cântecele mele sunt inspirate din viata de zi cu zi, am si melodii hazlii si foarte mult am tinut sa pun numele compact discului dupa proverbele românesti“. Emotionat, la finalul spectacolului, dupa „o noapte furtunoasa“ pentru ca petrecerea s-a incins pret de câteva ore, Cristian Banateanu a exclamat: „Sunt foarte multumit de cum a iesit spectacolul, cu toate ca s-ar putea sa existe si persoane care n-au fost multumite, dar niciodata nu poti impaca pe toata lumea. Multumesc publicului care este a doua mea familie!“

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS