15.5 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazinTrucuri decorative pentru perdele

Trucuri decorative pentru perdele

Elemente decorative esentiale in (re)configurarea unui interior, perdelele pot capata, cu ajutorul accesoriilor, un nou look… de primavara. Cum nu exista perdele de sezon si cum nu ne permitem sa investim periodic in schimbarea acestora, putem sa apelam la câteva trucuri – nu foarte scumpe, nici prea greu de realizat – care sa le dea o noua infatisare. Site-ul 121.ro va ofera câteva idei!


 Tipuri de prindere


Varietatea modalitatilor de „prezentare“ reprezinta o optiune foarte interesanta de a pune in valoare perdeaua, cu reflex asupra decorului camerei. Astfel, exista mai multe tipuri de prindere, simple si de mare efect, pe care le puteti incerca pentru a schimba, din când in când, aspectul ferestrelor.


Daca perdeaua este dintr-o singura bucata si dintr-un material greu, puteti alege prinderea ei din loc in loc, la poale, astfel incât sa realizati – in functie de latime – doua sau mai multe „bucle“.


O alta varianta ar putea fi prinderea pe verticala, in doua siruri (pozitionate catre extremitati).


De asemenea, puteti opta pentru o prindere inegala, la inaltimi variabile, sau „adunarea“ perdelei in mijloc si legarea ei cu o panglica speciala.


O perdea mica (cât cadrul ferestrei) se poate plia tot la extremitati, ridicând-o pâna la o treime din inaltimea ferestrei.


O perdea realizata din doua bucati si draperiile comporta, de asemenea, mai multe tipuri de prindere decorativa: de o parte si de alta, strânse la mijloc cu un snur asortat, cu sau fara ciucuri, prinderea uneia si infasurarea celeilalte in jurul galeriei, ridicarea extremitatilor si prinderea lor (la mica distanta de poale) ca doua aripi desfacute.


Daca aveti o perdea dubla sau perdea si draperii, posibilitatile vor fi cu atât mai variate, putând realiza un interesant joc intre „fundal“ si textura de deasupra, combinând exemplele enumerate sau descoperind alte noi variante.


Elemente de pasmanterie


Daca vi se pare ca perdelele dumneavoastra sunt totusi prea simple, le puteti accesoriza cu elemente de pasmanterie – detalii care vor conta enorm in prezentarea de ansamblu, transformându-va fereastra intr-un decor asa cum va doriti: simplu, vesel, cochet si pretentios.


Puteti alege intre snururi simple care sa bordeze perdeaua, panglici late sau broderie, franjuri cu ciucuri ori pampoane. Atentie insa la respectarea dimensiunilor corespunzatoare! Pentru ornarea partii de sus a draperiei sau perdelei, veti avea nevoie de pasmanterie de maximum 150 mm. Dimensiunile mai mari sunt folosite pentru partea de jos a texturii de acoperire.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS