17.3 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazinMozart la 250 de ani

Mozart la 250 de ani

Cu ocazia implinirii a 250 de ani de la nasterea marelui compozitor W.A. Mozart, in sala de concerte a Liceului de Arta „Marin Sorescu“ are loc astazi, de la ora 19.00, o seara de sonate in interpretarea unor solisti de renume.


Rudolf Fatyol – vioara – a absolvit Academia de muzica „Gheorghe Dima“ din Cluj-Napoca, detine titlul de doctor in arta si interpretare muzicala. Este câstigatorul premiului USIU – San Diego, California, si a obtinut premiul II la concursul „Abbado“, Italia 1987. A avut concerte si recitaluri in Italia, Ucraina, Germania, Anglia, Ungaria, Bulgaria, Elvetia, Spania, Austria Olanda, Cehia, Israel, Taiwan.


Remus Manoleanu – pian – este absolvent al Liceului de Muzica din Cluj-Napoca, al Academiei de Muzica din Bucuresti in 1973 si al Facultatii de Filosofie a Universitatii din Bucuresti.


In program: Sonata in Do major, K. 296, Sonata in Si bemol major, K. 378, Sonata in Sol major, K. 379, Sonata in Mi bemol major, K. 380.


„Medalion Mozart“ este al doilea concert oferit publicului craiovean cu aceasta ocazie si va avea loc vineri, 5 mai, de la ora 19.00.


Solistul Emil Visinescu (clarinet) va fi acompaniat de Orchestra Simfonica a Filarmonicii „Oltenia“, aflata sub indrumarea dirijorului Alexandru Iosub.


In program: Uvertura operei „Rapirea din serai“, K. 384, Concert in La major pentru clarinet, K. 622, Simfonia nr. 35 in Re major, K. 385.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS