15.5 C
Craiova
joi, 2 mai, 2024

Scurte stiri

Elvetienii maresc un munte


Muntii Little Matterhorn din Alpii Elvetieni sunt pe cale sa devina mai inalti dupa ce oficialii au hotarât sa faca o „extensie“ unuia dintre vârfuri, informeaza site-ul Ananova. Vârful Klein Matterhorn, inalt de 3.883 de metri, este umbrit de „fratele sau“ care are 4.478 de metri si este considerat ca fiind pe locul VII in topul celor mai inalte culmi ale Alpilor. Oficialii din turismul local din localitatea Zermatt spun ca s-au gândit sa faca aceasta schimbare prin marirea vârfului cu inca 120 de metri, printr-o „extensie“ dintr-o piramida de sticla, care va avea configurate platforme speciale pentru ca turistii sa admire peisajul, un restaurant si chiar câteva camere de cazare pentru cei care vor sa ramâna peste noapte. Construirea „extensiei“ va fi demarata anul viitor.


Un palat de gheata pe Tamisa


Incepând de saptamâna viitoare, londonezii vor putea admira pe Tamisa cel mai lung palat de gheata realizat vreodata in lume. Dupa cum informeaza Libero.it, impunatoarea constructie de gheata isi va deschide portile lunea viitoare in asteptarea turistilor si localnicilor dornici de senzatii tari. IceSpace, cum a fost denumit palatul, a fost construit cu 200 de litri de apa. In interior pot avea loc conferinte in uriasul auditorium, pot fi vizitate diferite expozitii, se poate sta la un suc, extrem de rece, intr-un bar cu vedere spre patinoar. Totul a fost realizat din gheata. In interiorul palatului, temperatura este intre -3 si -5 grade Celsius. De mentionat ca vizitatorii pot petrece in palat doar cel mult o ora. IceSpace a fost realizat in Canada, dupa care a fost transportat la Londra, cu ajutorul unor containere.


A tras doua microbuze cu urechea


Un tânar luptator georgian a tras, joi seara, cu urechea stânga, doua microbuze cântarind in total 4,5 tone, pe o distanta de 41 de metri si 10 centimetri, cu scopul de a intra in Cartea Recordurilor, informeaza site-ul Cyberpresse.ca. Cele doua vehicule erau atasate unul de altul si legate de urechea lui Lasha Pataraia cu un cordon de nailon. O caseta video cu inregistrarea acestei performante a fost trimisa la Guinness Book, care urmeaza sa omologheze recordul. Lasha Pataraia figureaza deja in aceasta carte, de trei ani, când a tras un microbuz cu urechile, pe o distanta de 48 de metri.


Linda Perry o relanseaza pe Courtney Love


Linda Perry, fosta vocalista a trupei 4 Non Blondes, planuieste sa readuca in lumina reflectoarelor cariera artistei rock Courtney Love, insistând ca „toata lumea va fi incântata de rezultat“. Potrivit site-ului Teenhollywood, Perry, care a mai colaborat cu Christina Aguilera, Pink, Gwen Stefani si Kelly Osbourne, sustine ca fosta solista a trupei Hole are un talent „iesit din comun“, in ciuda faptului ca ultimul sau album nu a fost apreciat de critici sau de public. „Prioritatea mea este sa o aduc inapoi pe scena muzicii internationale pe regina rock and roll-ului – Courtney Love. Aceasta femeie este extraordinara… este o placere sa lucrez cu ea. Arata bine, cânta bine, are idei minunate si un talent iesit din comun“, a declarat Perry.


Britney Spears a concediat-o pe dadaca fiului sau


Britney Spears, care a fost criticata dupa incidentul in care fiul sau, Sean Preston, a fost victima in urma cu doua saptamâni, a concediat-o pe dadaca acestuia. Dupa cum informeaza site-ul pipole.net, Preston a cazut din bratele dadacei sale in momentul in care aceasta incerca sa-l ridice de pe un scaun inalt. Sean a fost dus de urgenta la spital si, desi medicii au afirmat ca nu e nimic grav, pentru a fi mai siguri, grijulii sai parinti l-au dus inca o data, peste alte sase zile, la control. Familia Spears a fost vizitata recent de reprezentanti ai Departamentului pentru Protectia Copilului si a Familiei, care au pus la indoiala capacitatea artistei de a se ocupa de copil. Din fericire, autoritatile au decis ca nu este nici vina parintilor si nici a felului in care este aranjata casa in care creste micutul Sean Preston.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS