15.1 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024

Scurte stiri

Primul câine clonat implineste un an


Primul si singurul câine clonat din lume si-a sarbatorit ieri prima aniversare. Dupa cum informeaza site-ul Reuters.com, patrupedul, din rasa ogar afgan, este creatia unei echipe de cercetatori sud-coreeni conduse de profesorul Hwang Woo-suk. El a fost numit Snuppy, fiind prezentat lumii intregi anul trecut, in luna agust. Ulterior, revista Time l-a desemnat pe Snuppy una dintre cele mai uimitoare inventii ale anului 2005. Pentru câteva luni, Hwang a fost aclamat pentru realizarile sale in domeniul stiintific, multe dintre personalitatile din tara sa numindu-l „mândria Coreei de Sud“. Dar, inainte de sfârsitul anului trecut, reputatia expertului a scazut dramatic, pe fondul acuzatiilor potrivit carora echipa sa a manipulat in mod voit o serie de date si ar fi incalcat standardele morale in ceea ce priveste procurarea de ovule umane. Hwang si-a pierdut dreptul de a preda la Universitatea Nationala din Seul, cazul sau fiind descris drept una dintre cele mai mari fraude stiintifice din istoria recenta. Din pacate, patrupedul clonat nu va avea parte de o petrecere de ziua sa. El va primi insa de la reprezentantii Universitatii Nationale din Seul cele doua feluri de mâncare preferate: inghetata si cârnati.


Marimea 38, scoasa in afara legii


Marimile de haine 36 si 38 sau, altfel spus, acele haine dedicate in exclusivitate siluetelor silfide, vor fi scoase in afara legii in Spania. Dupa cum informeaza Libero.it, guvernul condus de premierul Zapatero a declarat razboi anorexiei. Elena Salgano, ministrul spaniol al sanatatii, a cerut oficial proprietarilor celor mai cunoscute case de moda sa isi adapteze tinutele la formele reale ale femeilor, care nu trebuie sa para niste copilite, ci trebuie sa fie feminine, bine facute, fara sa isi doreasca o silueta supla cu orice pret. Ministrul sanatatii a dorit in acest fel sa traga un semnal de alarma in legatura cu acest standard de frumusete, care asociata cu silueta silfida poate provoca o adevarata problema de sanatate. In acest scop, a fost realizata o comisie a carei responsabilitate este de a monitoriza femeile spaniole de peste 12 ani. Asadar, la fel ca Argentina, unde a fost promulgata o lege care ii obliga pe producatorii de haine pentru adolescenti sa scoata pe piata articole vestimentare pâna la marimea 48, si Spania intentioneaza sa lupte impotriva anorexiei.


A supravietuit unei caderi de la etajul noua


Un baietel de zece ani a supravietuit unei caderi de la etajul al noualea al unui imobil din Cracovia, din sudul Poloniei, a anuntat politia locala, citata de site-ul Cyberpresse.ca. Intr-o clipa de neatentie a mamei sale, baiatul, care sufera de un handicap mintal, a sarit peste balustrada balconului apartamentului sau situat la 30 de metri inaltime de sol, a explicat Katarzyna Padlo, purtator de cuvânt al politiei. Copilul a cazut intr-un tufis, care i-a amortizat socul. Baiatul a fost spitalizat, iar starea sa a fost calificata grava, dar stabila.


Leonardo DiCaprio are o noua iubita


Actorul Leonardo DiCaprio este din nou indragostit, informeaza site-ul Infoshowbiz. Potrivit revistei People, vedeta masculina a filmului „Titanic“ a fost vazuta recent, la Paris, pe Champs-Elysees, tinându-si de mâna noua cucerire, Bar Refaeli, o blonda de 20 de ani, top-model si originara din Israel. In cursul ultimelor luni, actorul, de 31 de ani, a fost ocupat cu turnarile filmului „The Blood Diamond“ in Africa. DiCaprio s-a despartit, la sfârsitul anului 2005, de manechinul brazilian Gisele Bundchen, de 25 de ani.


Scarlett Johansson vrea sa joace in „Dallas“


Actrita Scarlett Johansson isi doreste cu orice pret sa interpreteze rolul Lucy Ewing in adaptarea cinematografica a celebrului serial „Dallas“. Dupa cum informeaza site-ul Yahoo!News, frumoasa Scarlett nu este singura care isi doreste sa interpreteze acest rol.  Initial acesta ar fi fost propus cântaretei Jessica Simpson.  Pâna in prezent nu a fost facut un anunt oficial in ceea ce priveste vedeta careia ii va fi oferit rolul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS