12.6 C
Craiova
sâmbătă, 4 mai, 2024

Scurte stiri

Tântarul – lider in topul celor mai periculoase animale din lume


Un inedit clasament al celor mai periculoase animale a fost propus de Live Science. In mod socant, primul loc in clasament este ocupat de o insecta: tântarul. Motivele pentru care un tântar poate fi mai periculos decât un leu sunt explicate de cercetatori prin capacitatea sa de a transmite boli. Malaria provoaca anual moartea a doua milioane de oameni in toata lumea. In clasament observam noutati, dar si multe surprize. Alaturi de serpi, lei, ursi, crocodili si elefanti, considerate animale periculoase pentru oameni, sunt prezente si unele specii de râme si insecte care cauzeaza mai multe decese decât multe animale de talie mare.


La patru ani, jurat intr-un proces


O fetita de doar patru ani a fost chemata pe post de jurat intr-un proces. Dupa cum informeaza tabloidul britanic The Sun, autoritatile judiciare au trimis o scrisoare pe adresa micutei Beatrice Ball, care nu stie nici macar sa citeasca. „A fost foarte amuzata. Beatrice este foarte desteapta pentru vârsta ei, insa nici chiar asa“, a povestit mama fetitei, care i-a citit micutei scrisoarea primita de la autoritati. In scrisoare, Beatrice, care abia a invatat sa isi scrie numele, era citata pe 5 iunie ca jurat intr-un proces la Tribunalul din Bristol. „Stie ce inseamna a fi jurat, pentru ca bunicul ei i-a explicat recent ce trebuie sa faca“, a adaugat mama fetitei. Femeia a luat legatura cu autoritatile pentru a le reaminti ca un jurat trebuie sa aiba cel putin 18 ani, in timp ce fiica ei abia va merge la gradinita.


Premiu insolit pentru „Pretty Woman“


Cea mai frumoasa scena filmata vreodata intr-un hotel face parte din pelicula „Pretty Woman“. Dupa cum informeaza Libero.it, „verdictul“ vine dintr-un sondaj realizat de lantul hotelier Travelodge. Clientii intervievati au stabilit ca scena cea mai cunoscuta este cea in care Julia Roberts face baie intr-o cada luxoasa, plina de spuma. Locul doi in clasament este ocupat de scena asasinarii lui Janet Leigh la dus, in „Psycho“, in timp ce ultimul loc pe podium revine scenei din pelicula „Shining“, in care micul Danny Torrance pe saua tricicletei sale da peste fantomele gemenelor ucise.


Regretul lui Pierce Brosnan – Halle Berry


Actorul Pierce Brosnan regreta ca nu a avut ocazia sa filmeze o scena de sex alaturi de Halle Berry, in timpul realizarii peliculei „Die Another Day“, ce a fost regizata de Lee Tamahori si lansata pe marile ecrane in anul 2002. „Mi-ar fi placut o scena de sex alaturi de Halle Berry. Lee Tamahori era practic in pat cu noi. Ne coordona tot timpul. Pune-ti un picior aici, o mâna aici, sarutati-va… Asta a dus la lipsa spontaneitatii“, a declarat actorul irlandez. Pierce Brosnan a declarat recent ca actorul Daniel Craig va fi un „James Bond“ de calitate in ciuda aprecierilor numerosilor fani ai agentului 007, care s-au declarat nemultumiti de alegerea facuta de realizatori.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS