14.4 C
Craiova
vineri, 3 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazinPicatura de cunoastere

Picatura de cunoastere

Broasca testoasa are o rezistenta formidabila la foame, care poate ajunge pâna la 400 de zile.


Cea mai grea broasca testoasa din lume la ora actuala este broasca testoasa pieloasa Luthul (Dermochelys Coriaceea), care are o greutate de 700 kg si o lungime de 2-3 m; ea inoata cu viteza unui atlet in cursa de 100 m si traieste numai in apele marine.


Cele mai mari broaste testoase de uscat traiesc in Insulele Galapagos (Testudo elephantopos) si in Insulele Oceanului Indian. Ele depasesc 1 m lungime si au o greutate de 250-400 kg.


In America de Nord traieste o broasca testoasa de aproximativ 100 kg, care se remarca prin carapacea ei neregulata si printr-o limba prevazuta cu un apendice in forma de vierme, pe care-l misca atât de convingator incât atrage pestii drept in gura.


Insula cea mai populata cu broaste testoase uriase este Aldabra din arhipelagul Seychelle (Oceanul Indian), declarata rezervatie naturala. Pe aceasta insula traiesc peste 100.000 de broaste testoase uriase.


Broasca testoasa din specia Testudo Radiata traieste peste 200 de ani.


In anul 1961, in Desertul Gobi, a fost descoperit scheletul unei broaste testoase de dimensiuni uriase. Aceasta a apartinut speciei Ankylozaur si atingea 2 m inaltime si 5 m lungime, considerent pentru care geologii au denumit-o „tancul catarator“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS