17.2 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazinLaptele - un miracol pentru frumusete

Laptele – un miracol pentru frumusete

Pe lânga continutul sau bogat de calciu, laptele, un aliment care nu ar trebui sa lipseasca din alimentatia zilnica a fiecarei persoane, poate face multe si pentru a reda sanatatea si stralucirea parului dumneavoastra, dar si pentru a va face pielea catifelata. Topsanatate.ro va propune câteva retete delicioase si solutii simple pentru o frumusete naturala.


Masca pentru par. Aceasta masca este ideala pentru parul foarte subtire si lipsit de viata, caruia ii va conferi stralucire si volum. Amestecati un sfert de cana de lapte praf cu putina apa pentru a se forma o pasta, iar apoi aplicati pasta formata pe par. Acoperiti-va parul cu un prosop umed si cald, si ramâneti astfel o jumatate de ora, schimbând prosopul când se raceste cu altul cald pentru a mentine caldura. Dupa trecerea celor 30 de minute, limpeziti-va parul si spalati-l cu sampon.


Demachiant. Adaugati câteva picaturi de ulei de migdale intr-o lingura de lapte integral. Inmuiati un tampon de vata, steril, in laptele cu ulei de migdale, iar apoi tamponati-va usor fata. Stergeti cu un alt tampon curat pielea. Clatiti-va cu apa din abundenta pentru a indeparta urmele de lapte care ar putea favoriza dezvoltarea bacteriilor.


Curatarea tenului gras. Masati-va pielea cu caimac, iar apoi clatiti cu multa apa.


Tenul normal, uscat sau matur. Aplicati lapte integral pe fata, iar apoi clatiti cu apa din abundenta.


Exfoliant pentru ten gras. Amestecati o lingura de lapte praf cu o lingura de miere. Adaugati câteva picaturi de zeama de lamâie si masati-va fata cu aceasta mixtura. Clatiti cu multa apa.


Masca pentru ten normal, uscat sau matur. Amestecati o lingura de lapte cu un sfert de lingura de ulei de migdale. Aplicati un strat din aceasta masca si lasati-l sa se usuce. Dupa ce s-a uscat acest strat, aplicati inca unul, iar dupa ce s-a uscat si acesta, adaugati unul si tot asa pâna veti adauga patru straturi. Când masca este uscata si tare, o puteti curata cu apa calduta.


Baia cu lapte si miere. Adaugati in apa fierbinte din cada doua picaturi de ulei de lavanda, o lingura de miere si doua linguri de lapte praf (sau o cana de lapte lichid integral). Puteti sta in cada cât de mult doriti, iar apoi clatiti-va.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS