14.4 C
Craiova
vineri, 3 mai, 2024

Scurte stiri

Iepurasul de Paste, dat in judecata de un artist german


Un artist german s-a decis sa il actioneze in judecata pe simpaticul iepuras de Paste, acuzându-l de „vatamare corporala grava si de o deosebita viclenie in scopul satisfacerii celor mai josnice instincte“. In opinia lui Karl-Friedrich Lentze, iepurasul se face vinovat pentru toate nenorocirile omenirii, de la atacurile de cord si pâna la comotiile cerebrale. „Diabolicul“ iepuras isi seduce victimele ispitindu-i cu fel de fel de oua de ciocolata si martipan, unele dintre ele chiar si umplute cu alcool.  Aceste „bombe calorice si de colesterol creeaza in mod constient dependenta“, iar consecintele sunt, de multe ori, fatale: atacurile de cord, obezitatea si comotiile cerebrale care ar putea duce, in timp, la distrugerea omenirii. In opinia lui Lentze, iepurasul de Paste se face vinovat de faptul ca este „un manipulator diabolic“, care profita de nevoia oamenilor de dulciuri.


Berea creste riscul aparitiei cancerului la plamâni


Consumul de bere creste riscul aparitiei cancerului la plamâni, in timp ce consumul de vin il reduce, potrivit unui studiu canadian publicat saptamâna aceasta in revista Cancer Causes and Control. Dupa cum informeaza site-ul Skynet.be, studiul, realizat pe baza unor date culese in anii ’80 si ’90, arata ca persoanele care consuma sase sau mai multe beri pe saptamâna prezinta intre 20 si 50 la suta risc sa dezvolte un cancer la plamâni, o situatie atenuata totusi la cele care manânca regulat fructe si legume. In schimb, consumul de vin reduce cu 40 la suta riscurile cancerului la plamâni la barbati si la 70 la suta dintre femei.  Aceasta s-ar putea explica prin diferentele de ingrediente care se folosesc la realizarea celor doua bauturi alcoolice sau prin modul de viata, in general mai sanatos, al consumatorilor de vin.


Album inedit al grupului Beatles


Un album inedit al grupului Beatles, cu cântece „complet noi“, este in faza de productie si va fi lansat in curând, informeaza site-ul Ansalatina. Potrivit Daily Telegraph, noul disc al grupului va fi lansat in aceasta vara, iar piesele sale vor fi auzite in muzicalul oficial al trupei in Los Angeles, posibil intr-un spectacol realizat de acrobati de la Cirque de Soleil. Neil Aspinall, directorul companiei Apple Corps, care reprezinta interesele Beatles si le comercializeaza inregistrarile de dupa 1968, a declarat ca spectacolul de teatru si muzica este un proiect ambitios, cu o investitie enorma. La rândul lor, cântaretii Paul McCartney si Ringo Starr, singurii membri ai grupului care au ramas in viata, ajuta la productia show-ului si a discului, desi nu vor cânta live.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS