12.6 C
Craiova
sâmbătă, 4 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazinPaste la Muntele Athos

Paste la Muntele Athos

Sase, sapte zile in perioada marii sarbatori religioase a crestinilor sunt binevenite mai ales atunci când acestea pot fi petrecute in locuri cu o deosebita incarcatura religioasa si istorica.


Ofertele pentru Sfintele Sarbatori de Paste sunt din ce in ce mai multe si mai atractive. Majoritatea agentiilor de turism craiovene ofera calatorii in Grecia si Malta. Un sejur la Muntele Athos, de sase zile, care include transport cu autocarul, trei nopti de cazare plus demipensiune la un hotel de trei stele costa 109 euro. Bonusurile pentru aceasta calatorie sunt multe si foarte atractive. In prima zi la sosirea in orasul Salonic, al doilea oras ca marime al Greciei si unul dintre cele mai frumoase, concurând chiar cu Atena, se vor vizita Biserica Sfântul Dumitru, Arcul lui Galeriu, Rotonda, Bulevardul Egnatia si, nu in ultimul rând, renumitul Turn Alb care este simbolul orasului Salonic. Apoi puteti face o excursie la Sfântul Munte Athos, primul si cel mai dezvoltat centru monahal de pe teritoriul Greciei. Aici puteti face o rugaciune la unele dintre cele mai frumoase manastiri bizantine, iar seara puteti participa la slujba de Inviere care va fi tinuta la o biserica din statiune. Dupa slujba, la hotelul la care sunteti cazati, veti participa la traditionala gustare de Paste cu oua rosii si supa de miel „Margiritsa“. A doua zi de Paste va puteti organiza timpul cum doriti, puteti participa la un prânz traditional de Paste cu miel la protap si gustari specifice grecesti, muzica si dansuri traditionale. Când vine vorba de copii, aceasta oferta beneficiaza si de reduceri care pot ajunge si pâna la 20 la suta.


Paste fara fumatori


Alt loc unde puteti sa va petreceti Pastele este Muntele Olimp, considerat resedinta celor 12 zei ai antichitatii. Si aici o sa aveti parte cam de aceleasi bonusuri, insa preturile difera in functie de optiunea de cazare. Daca optati pentru Vila Narcisa, veti plati 59 de euro, pentru un hotel de trei stele pretul este de 79 de euro, iar pentru un hotel de trei stele la care puteti servi un mic dejun, pretul este de 95 de euro.


Malta este una dintre destinatiile unde va puteti bucura de un Paste fara fumatori. Aici fumatul este interzis prin lege in locurile publice. Oferta este de patru nopti si cinci zile, de pe 20 pâna pe 24 aprilie, si beneficiaza de mai multe optiuni de cazare. La apartamentele de doua stele, cu doua dormitoare, pretul pachetului de persoana pe apartament este de 271 de euro, iar pentru a cincea persoana reducerea se face la 220 de euro. Daca optati pentru cazare la un hotel de patru stele, preturile pentru pachetul pus la dispozitie de agentie pentru o persoana (in functie de optiunea de cazare) este cuprins intre 40 de euro si 405 euro. Cu mult mai mari sunt preturile pentru hotelurile de cinci stele, cuprinse intre 107 euro si 558 de euro, insa si serviciile sunt pe masura cheltuielilor. Aici puteti beneficia de centre de sanatate si relaxare, complexuri cinematografice, iar hotelurile sunt amplasate la doar 15 minute de zona centrala a statiunii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS