11.4 C
Craiova
sâmbătă, 4 mai, 2024

Scurte stiri

Dinu Patriciu ramâne liber


Curtea de Apel Bucuresti a respins ieri recursul procurorilor in cazul Dinu Patriciu. Omul de afaceri ramâne in libertate, dar el va fi in continuare inculpat in dosarul ROMPETROL. Imediat dupa pronuntarea verdictului, Dinu Patriciu a declarat ca este nevinovat. El a apreciat ca decizia a fost luata pe fond, având in vedere faptul ca s-au judecat motivele care au stat la baza propunerii de arestare preventiva. In acelasi timp, Patriciu a declarat ca „banii contribuabililor nu trebuie cheltuiti pentru anchetarea oamenilor nevinovati“. Omul de afaceri Dinu Patriciu este acuzat de inselaciune, complicitate la evaziune fiscala, manipularea pietei de capital, dezvaluire de informatii privilegiate si delapidare. Dosarul a ajuns de mai multe ori in instanta, insa de fiecare data cererea de arestare preventiva a fost respinsa.


Tir românesc rasturnat in Bulgaria


Un autotren marca Renault, inmatriculat in România, s-a rasturnat duminica pe drumul Burgas – Varna, in zona statiunii Nesebar, iesind de pe carosabil, a anuntat Directia regionala a politiei din Burgas. Accidentul s-a produs din cauza ca soferul, G.I., de 35 de ani, nu a micsorat viteza la intrarea intr-o curba periculoasa. Toata noaptea echipele de interventie au incercat sa elibereze soferul, dar pâna ieri-dimineata, la ora 9.00, incercarile acestora ramasesera fara rezultat. Nu exista pericolul ca vehiculul sa ia foc.


A murit electrocutat


Un gratar pe malul Jiului, la sfârsit de saptamâna, s-a dovedit a fi fatal pentru un tânar din Craiova. Laurentiu Dinisoara, de 28 de ani, a iesit duminica impreuna cu familia si prietenii la iarba verde, pe malul Jiului, in zona localitatii Podari. Pentru ca distractia sa fie deplina, tânarul s-a hotarât sa pescuiasca, inainte sa se intoarca acasa. Spre ghinionul lui, când a aruncat undita, firul s-a prins de un cablu electric. Laurentiu Dinisoara a cazut ca secerat, fara ca insotitorii sai sa-si dea seama ce se intâmpla. Echipa de la SMURD sosita la fata locului a incercat resuscitarea barbatului aproximativ doua ore, dar, in cele din urma, medicii nu au avut putut decât sa constate decesul lui Dinisoara.


Urmarit, prins la baut


Un urmarit local a fost prins in timp ce se afla la baut in Gara Craiova. O patrula a Gruparii de Jandarmi Mobila Craiova efectua, in noaptea de sâmbata spre duminica, un tur de rutina prin zona garii. La un moment dat, jandarmii au observat un individ care consuma alcool pe peronul nr. 1, deci in loc public, si s-au dus la el sa-l amendeze. Când i-au verificat actele de identitate au avut surpriza sa afle ca Florica Paun, de 37 de ani, din satul Valea Lungului, comuna doljeana Breasta, figura ca urmarit local, având de efectuat o pedeapsa de trei ani inchisoare pentru furt din autoturisme. In loc de amenda, jandarmii l-au incatusat pe Paun si l-au predat politiei, in vederea incarcerarii acestuia la Penitenciarul de Maxima Siguranta Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS