10.3 C
Craiova
sâmbătă, 4 mai, 2024

Scurte stiri

Carte invelita cu piele umana


Politistii din nordul Angliei au descoperit o carte veche de 300 de ani, care pare sa fie legata si copertata cu piele de om. Potrivit site-ului Yahoo!News, descoperirea macabra s-a produs pe o strada din centrul orasului Leeds, politistii considerând ca obiectul a fost aruncat in acea zona in urma unei tâlharii. In prezent, detectivii incearca sa gaseasca proprietarul cartii. Autoritatile britanice au precizat ca majoritatea textului este in limba franceza. Se pare ca in perioada Revolutiei Franceze nu era un lucru neobisnuit ca o carte sa fie invelita cu piele umana. Aceasta practica era folosita pentru rapoartele de la procesele criminalilor, acestea fiind invelite cu pielea condamnatilor executati. Uneori si cartile de anatomie erau invelite in pielea de pe un cadavru disecat. Totodata, in timpul celui de-al doilea razboi mondial, nazistii au fost acuzati ca foloseau pielea victimelor Holocaustului pentru a lega cartile.


Olivia Steer si Andi Moisescu asteapta un copil


Olivia Steer, frumoasa prezentatoare a uneia dintre cele mai urmarite emisiuni de la Pro TV, „Dansez pentru tine“, si Andi Moisescu, realizatorul emisiunii „Apropo TV“, au de câtava vreme un nou motiv de fericire: in curând vor deveni parinti. Fericirea celor doi poate fi citita in privirea tot mai infloritoare a viitoarei mamici sau in vorbele pline de mândrie ale taticului in devenire. Intrebat cum crede ca va fi el ca tatic, Andi a spus: „Sper sa fiu cel putin la fel de bun precum mamica. Incepând din acest moment, o voi proteja cât mai mult pe toata perioada sarcinii, pentru a avea parte de cât mai putin stres in ceea ce priveste interviurile, filmarile sau sesiunile foto legate de povestea aceasta. Voi fi scutul ei, caci, fara suparare, pentru noi viitorul copil e o chestiune personala si nu un eveniment monden“.


Corina Danila, fata in fata cu Raluca Turcan


Luni, incepând cu ora 20.00, pe platoul emisiunii „Femeia conduce“, difuzata de postul Euforia TV, temperatura va fi mult mai ridicata decât in mod obisnuit. „E nevoie sa treci prin patul sefului ca sa faci cariera?“, aceasta este intrebarea care a aprins spiritele si a dat nastere unei dezbateri incinse. Moderatoarea Corina Danila le are invitate pe Raluca Turcan, Daciana Sârbu si pe Lia Olguta Vasilescu. Alaturi de acestea, isi vor spune opiniile pe marginea temei Lavinia Sandru, Evelin Badea, Mihaela Vosganian si alte personalitati feminine din diverse domenii de activitate. In emisiune va fi prezent si Ludovic Orban, ale carui recente declaratii au aprins acest foc si au prilejuit dezbaterea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS