13.9 C
Craiova
miercuri, 22 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazinSony's Reader - cartea care nu oboseste vederea

Sony’s Reader – cartea care nu oboseste vederea

In câteva luni, va fi lansata pe piata o carte in format electronic, care promite sa schimbe modul nostru de a concepe lectura, cel putin la fel cum la mijlocul secolului XIV inventia lui Gutenberg a schimbat traditia literara din acea perioada. Este vorba de „Sony’s Reader“, prima carte in acest format care va permite cititorilor sa lectureze operele favorite ore la rând, fara a-si obosi ochii.


In trecut, au mai fost lansate pe piata carti electronice numite si e-book, insa acestea aveau un ecran LCd care nu permitea o lectura lunga si atenta. S-a constatat ca ochii cititorilor oboseau rapid din cauza luminii provenite de la monitor. Noul produs al companiei Sony ar asigura cea mai ridicata calitate electronica si, potrivit specialistilor, nu vor fi diferente prea mari intre pagina tiparita si cea electronica. „Reader’s book“ urmeaza a fi lansat in Statele Unite in cursul acestui an si pretul ar fi undeva in jurul a 400 de dolari. Lansarea cartii pe Batrânul Continent urmeaza a avea loc in luna iunie. Cititorii vor putea cumpara cartile de pe site-ul Sony, dupa care le vor descarca pe propriul computer si le vor transfera pe noul produs electronic al companiei. Cum era si normal, nu va mai trebui sa cumpere acele carti neprotejate de copyright, ci le vor putea descarca gratis de pe site-ul Sony.


Reader’s book – o varianta la lectura traditionala


Conducerea companiei spera ca „Sony’s Reader“, care a fost prezentat la expozitia Consumer Electronics Fair din Las Vegas, sa se bucure de acelasi succes pe care iPod-ul l-a obtinut printre iubitorii de muzica. De altfel, exista deja sute de comenzi pentru noul produs marca Sony. Printre cei mai entuziasti sustinatori ai cartii electronice este Dan Brown, autorul celebrului „Cod al lui Da Vinci“, care a declarat: „Bineinteles ca nu va inlocui cartile, insa e-book-ul poate oferi servicii pe care o carte normala nu le poate da“. In opinia scriitorului, inventia ar putea fi de ajutor persoanelor aflate in calatorie, care doresc sa aiba cât mai multe carti pe drum. „Este suficient sa le descarcati de pe internet si le veti putea citi la orice ora“, a spus Brown, care crede ca aceste e-book-uri vor diminua si costurile de producti, iar editurile vor publica si operele unor autori mai putin cunoscuti. „Consecintele acestei inventii vor fi ca vor exista mai multe carti tiparite si o gama mai larga de titluri pentru cititori“, a mai spus scriitorul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS